Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Jambonul fiert, in traditia maghiara este un preparat indispensabil de pe mesa festiva de Pasti!  Fierberea acestuia, nu este un lucru complicat dar trebuie sa tinem cont de cateva lucruri marunte, atat atunci cand achizitionam jambonul, cat si atunci cand il fierbem.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Jambonul pascal si secretele fierberii acestuia, jambon, jambon pascal, secrete unguresti, traditii pascale, traditii unguresti, retete de odinioara, retete vechi, jambon unguresc, jambon afumat, carne, retete pascale, retete pentru pasti, bunatati de pasti, bunatati de odinioaraIn anumite zone din Ardeal, oamenii cresc porc pentru a avea afumaturi de casa pentru Craciun si neaparat jambonul afumat pentru masa de Paste. La taiatul porcului, intotdeauna din cele doua jamboane care merg la afumatoare, unul se pastreaza pentru aceasta sarbatoare. Eu va recomand daca aveti posibilitatea, achizitionati jambonul de la prieteni sau cunostinte din Ardeal. Eu am descoperit de curand ca magazinul unguresc din noua hala din Obor, comercializeaza si acest fel de jambon. Este excelent ca gust si nu am reusit sa fac vreo deosebire intre cel cu care am crescut eu si acesta. In plus, partea buna a lucrurilor este ca nu trebuie sa achizitionam un jambon intreg.

Ca o premiza, putem sa fierbem jambonul afumat traditional unguresc, dar putem sa fierbem si un ciolan afumat dezosat sau o rulada de carne afumata dupa aceasta reteta. Evident, gusturile sunt diferite, dar vor iesi foarte bune si produsele pe care le-am mentionat mai sus.


Ingrediente:

Vom calcula la fiecare kilogram de jambon, urmatoarele ingrediente:

2 cepe rosii de marime medie

4 catei de usturoi

1 foaie de dafin

1 lingura piper negru boabe

½ lingurita seminte de chimen

1 bob de ienibahar ( daca nu va place aroma, puteti omite ienibaharul)


Fierberea jambonului:


Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Jambonul pascal si secretele fierberii acestuia, jambon, jambon pascal, secrete unguresti, traditii pascale, traditii unguresti, retete de odinioara, retete vechi, jambon unguresc, jambon afumat, carne, retete pascale, retete pentru pasti, bunatati de pasti, bunatati de odinioaraNote:


Daca ne ramane jambon, iata cum il putem utiliza:

  - In cozonac sarat

  - In chec sarat

  - In salata de cartofi cu maioneza sau fara maioneza

  - In briose sarate

  - In ciorba

  - In tocana in combinatie cu alta carne

  - Sau putem sa o congelam


#img_25

Jambonul pascal si secretele fierberii acestuia

Retete > Carne > Jambonul pascal si secretele fierberii a …

sus