Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Se spune ca atunci cand apare leurda, este semn ca in curand animalele vor iesi din barlogurile lor! Cunoscuta drept remediu natural de secole, numele latin al leurdei este “Allium ursinum”, adica usturoiul ursului pentru ca si Mos Martin o consuma, odata ce iese din barlog. Dar inafara de proprietatile extraordinare ale acestei plante, gustul sau este divin!

Arta gustului, gabriella pascaru bisi, Kaiser la tigaie cu lamaie, cartofi si leurda, carne, retete cu carne, creator de gust, creator de gusturi, retete cu leurda, leurda, fel principal, confort food, retete delicioase, retete cu cartofi, delicios, carne delicioasa











Creste doar in Europa Centrala, la noi in tara putand fi gasita in padurile din Ardeal, Muntenia si sudul Moldovei. Este bogata in vitamina C si A, carotenoizi, sulfura de alil, vitamina B, magneziu, calciu, fosfor, fier, cupru, natriu, levuloza, ulei eteric, proteine si saruri minerale. Veti spune, cum este posibil ca o frunza sa contina atatea vitamine? Ei bine, contine! Tocmai din acest motiv, leurda si usturoiul sunt cele mai puternice antibiotice naturale dar si o sursa de sanatate. Pacat ca leurda se gaseste doar in aceasta perioada a anului, tocmai din acest motiv trebuie sa profitam din plin.

Leurda putem s-o consumam cruda in salate si in pesto; putem s-o utilizam in prepararea tartelor sarate, in ciorbe sau in diferite preparate sau putem prepara o tinctura care se utilizeaza in tratarea diferitelor afectiuni.

Si daca ne place atat de mult in familie, astazi am ales sa prepar un comfort food, taman bun pentru vremea de afara!


Ingrediente pentru 2 persoane:

500 gr kaiser proaspat (piept de porc) Alegeti o bucata ingusta.

10 cartofi rosii mici

1 legatura de leurda

2 cepe galbene mici

50 gr unt de 82% grasime

20 ml ulei extravirgin de masline

2 crengute rozmarin proaspat

Coaja de la 1 lamaie

Zeama de la ½ lamaie

150 ml vin alb sec

Piper negru proaspat macinat dupa gust

Sare dupa gust

Sfoara alimentara pentru a lega carnea.


Preparare:


Simplu, rapid, dar extraordinar de delicios!

Arta gustului, gabriella pascaru bisi, Kaiser la tigaie cu lamaie, cartofi si leurda, carne, retete cu carne, creator de gust, creator de gusturi, retete cu leurda, leurda, fel principal, confort food, retete delicioase, retete cu cartofi, delicios, carne delicioasa

 










Nota: este o portie de 2 persoane abundanta, dar daca serviti inainte o supa sau un aperitiv, este indeajuns pentru 4 persoane.


#img_25

Kaiser la tigaie cu lamaie, cartofi si leurda

Retete > Carne > Kaiser la tigaie cu lamaie, cartofi si leurda

sus