Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Inca incepand din antichitate, latinii, grecii si etruscii aveau obiceiul sa preceada festinele lor cu bauturi pe baza de vin, rasina, miere si mirodenii care sa fie in stare sa deschida apetitul, inainte de masa. Cuvantul aperitiv deriva din limba latina “aperio” sau “aperire”, ceea ce inseamna “a deschide”. Ulterior a aparut termenul “aperitivus”,cuvant care inseamna ad litteram “deschiderea dorintei de a bea si de a manca”.

Aperitiv, Aperitive, Aperitivele mele de sarbatoare, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef











Caterina de Medici, figura emblematica a secolului al XVI-lea si regina a Frantei, adusese din tara sa natala, Italia la curtea franceza, o serie de retete primite dar cu trusoul, printre care si aceste bauturi si odata cu acestea preparatele s-au trasformat in ceea ce se numea “aperitif”ceea ce inseamna “inainte de masa”. Aperitivele contin substante care proprietati care stimuleaza sucurile gastrice, predispunindu-le pentru a primi alimentele. Inafara acestor substante, mirosul si culoarea acestora este importanta, tocmai din acest motiv, de cele mai multe ori, bauturile aperitiv sunt prezentate in culori care pleaca de la rosu sau portocaliu, ajungand la alb, galben sau trasparent.

Odata cu trecerea timpului, acestor bauturi li s-au asociat biscuiti sarati, mini pizze, legume in ulei sau in otet, iar mai tarziu tartine de toate felurile, mai simple sau mai deosebite.

Intorcandu-ne la categoria bauturilor aperitiv, doresc sa mentionez cateva bauturi care sunt considerate si servite ca atare:



Dar acum haideti sa vedem care este propunerea mea de astazi pentru un aperitiv altfel, care iese din tiparele traditiilor si care sunt delicioase!


Aperitiv, Aperitive, Aperitivele mele de sarbatoare, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef











Rulada de branza in crusta


Ingrediente:

150 gr branza Edamer

50 gr crema de unt cu smantana

4 linguri smanatana de gatit de 32%

Ingrediente pentru crusta:

20 gr Fistic

15 gr Migdale cu miere

10 gr Fulgi de migdale

4 Caise confiate

10 gr Merisoare confiate

Folie alimentara unsa cu unt pentru a forma rulada


Tartine cu maioneza din avocado si somon fumé


Ingrediente:

1 avocado

¼ lingurita zahar brun

Coaja rasa de la ½ lime

Zeama de la ½ lime

1 lingurita zeama lamaie

1 lingura ulei extravirgin de masline

2 boabe piper verde

¼  lingurita sare de Himalaya

Fasii subtiri de somon fumé pentru decorare


Mousse din jambon afumat


Ingrediente:

100 gr jambon afumat de casa

2 linguri Mascarpone

1 lingura crema fina de branza

10 boabe piper rosu

Coaja rasa de la ¼ portocala


Pentru compunerea si decorarea aperitivelor:

Paine de secara ( cate 1 felie / persoana )

Rosii Cherry ( cate 2/ persoana )

2 cartofi fierti

Cate o foaie de andivie / persoana

8 boabe de strugure

Muguri de ridiche

4 lingurite dulceata din ceapa rosie

Mix de fructe si alune ( pastram putin de la rulada de branza )


Aperitiv, Aperitive, Aperitivele mele de sarbatoare, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef











Preparare rulada de branza in crusta:


Preparare tartine cu maioneza din avocado si somon fumé:


Aperitiv, Aperitive, Aperitivele mele de sarbatoare, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef











Preparare mousse din jambon afumat:



Pentru a taia cartofii si painea de secara, vom folosi forme diferite pentru decupat biscuiti. Iar de aici incolo, ne jucam cu fantezia cum stim mai bine ca sa compunem niste farfurii de poveste cu aperitivele.

Este foarte important sa avem 3 sau 4 creme si mousse-uri diferite, dupa care putem folosi produse fel si chip dar ca intotdeauna va indemn sa folositi numai produse de calitate!


Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef by Bilancia, a carui Brand Ambassador sunt. Va invit sa ma urmariti si pe www.hobbychef.ro!

Retete > Aperitive > Aperitivele mele de sarbatoare

Aperitivele mele de sarbatoare

#img_25

sus