Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Obiceiul de a incepe cina cu ceva interesant care sa nu fie consistent si nici abundant, dateaza inca de pe vremea meselor bogate din Roma antica.

Cina, la vremea respectiva masa cea mai importanta incepea in amurg si incepea cu un “gustatio”: chiftelute din peste, stridii, legume imbogatite de sosuri picante sau dulce acrisor, carnataraie de toate felurile, omniprezentele oua si multe alte aperitive insotite de “mulsus”, un vin preparat cu miere.

Aperitiv, Aperitiv din macrou afumat cartofi oua de prepelita cu maioneza din lime si reductie din Cabernet, Aperitive, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ocean FishDin multe scrieri, se pare ca deja de atunci era constientizat ca a incepe masa cu legume si salate, ajuta stomacul sa primeasca celelalte feluri de mancare, care in casele nobiliare erau multe si bogate.   

Dupa caderea Imperiului Roman, pe  toata durata Evului Mediu, aperitivele au cazut in desuetudine, locul lor fiind luat de preparate din carne de vanat. A reaparut pe mese abia in jurul anilor 1500 si a rezistat se pare pana in zilele noastre.


Aperitiv, Aperitiv din macrou afumat cartofi oua de prepelita cu maioneza din lime si reductie din Cabernet, Aperitive, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ocean FishDe-a lungul istoriei, aperitivele s-au schimbat, au evoluat si de multe ori au devenit fel principal datorita ingredientelor sau pur si simplu din alegere.

Astazi am preparat pentru voi un aperitiv care din punctul meu de vedere poate sa devina un fel principal datorita bogatiei ingredientelor.


Aperitiv din macrou afumat, cartofi, oua de prepelita cu maioneza din lime si reductie din Cabernet


Ingrediente:

300 gr macrou afumat

4 cartofi de marime medie

20 oua prepelita

20 boabe masline negre nesarate

150 gr salata Rucola

Ingrediente pentru maioneza:

1 galbenus de ou crud

1 galbenus de ou fiert

Zeama de la 1 lime

1 lingurita coaja de lime

1 lingurita Ciboulette pentru decorare

Ulei de floarea soarelui cat cuprinde, in functie de cantitatea de maioneza dorita

Sare


Aperitiv, Aperitiv din macrou afumat cartofi oua de prepelita cu maioneza din lime si reductie din Cabernet, Aperitive, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ocean FishIngrediente pentru reductia de vin rosu:

100 ml vin Cabernet Sauvignon

2 linguri de zahar brun

1 lingurita de unt

Un varf de cutit sare

¼  lingurita coaja de lime


Aperitiv, Aperitiv din macrou afumat cartofi oua de prepelita cu maioneza din lime si reductie din Cabernet, Aperitive, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ocean FishPreparare:


Aperitiv, Aperitiv din macrou afumat cartofi oua de prepelita cu maioneza din lime si reductie din Cabernet, Aperitive, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ocean FishSi cu toate ca servim aperitivul cu reductie din Cabernet, asociem aceasta salata cu un Chardonnay la 10 grade si tineti seama: sticla de Chardonnay se deschide cand servim aperitivul, nu mai devreme.


Aperitiv, Aperitiv din macrou afumat cartofi oua de prepelita cu maioneza din lime si reductie din Cabernet, Aperitive, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ocean FishAceasta reteta am publicat-o pentru prima oara, pe platforma Hobby Chef si va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro

Retete > Aperitive > Aperitiv din macrou afumat, cartofi …

#img_25

Aperitiv din macrou afumat, cartofi, oua de prepelita cu maioneza din lime si reductie din Cabernet

sus