Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Mousse-ul de creveti este un excelent preparat pentru a pregati tartine, datorita gustului sau delicat, adaptandu-se la perfectie cu preparatele care au la baza pestele. Este un aperitiv usor de preparat si acasa iar daca avem musafiri si dorim sa oferim un aperitiv, acest mousse este o idee de luat in consideratie.

Aperitiv, Arta gustului, creme aperitiv, Creveti, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Tartine cu mousse de creveti











Inainte de reteta as dori sa va spun cateva vorbe despre proprietatile nutritionale ale crevetilor. Fiind un aliment de origine animala, crevetii au modeste cantitati de energie care provin din proteinele de inalta valoare biologica. Contin putine grasimi, in schimb au o mare doza de colesterol.

In ceea ce priveste vitaminele, crevetii contin o mare cantitate de vitamina B2, vitamina PP si in alcune specii gasim astaxantin care este un puternic antioxidant. Totodata, crevetii sunt bogati in  fier, fosfor, sodiu, potasiu si calciu.

Carapacea crevetilor contine o polizaharida: chitina care nu este digeribila, insa tratata cu solutii bazice, se obtine chitosanul care face din gama de suplimente alimentare care sunt folosite in multe tari in curele de slabire, insa rezultatele nu sunt semnificative.

Aperitiv, Arta gustului, creme aperitiv, Creveti, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Tartine cu mousse de creveti











Tartine cu mousse de creveti


Ingrediente pentru 4 persoane:

200 gr de creveti de cocktail de la Ocean Fish

1 lingura de unt de calitate

1 lingurita de ceapa alba tocata marunt

1 lingura de smantana de gatit la 30%

5-6 frunze de menta piperita

1 lingura de crema fina de branza

½ cartof fiert

Cognac

1 lingura de Prosecco

Sare

Piper negru proaspat macinat

Rosii mini

Frunze de menta piperita pentru decorat

Paine cu seminte

Ulei extravirgin de masline

Creveti Vannamei pentru decorare ( cate unul / tartina )


Preparare:


Aperitiv, Arta gustului, creme aperitiv, Creveti, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Tartine cu mousse de creveti











Nu uitati: pentru o viata sanatoasa, importanta este calitatea produselor si nu cantitatea!

Retete > Aperitive > Tartine cu mousse de creveti

Tartine cu mousse de creveti

#img_25

sus