Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Tagliatelle cu ton afumat si caviar Ikura

Retete > Paste fainoase > Tagliatelle cu ton afumat si …

#img_25

Pastele fainoase preparate in casa, pentru mine sunt cvasi o divinitate! Acestea au farmec aparte, insa pentru a obtine rezultate excelente, trebuie sa fim foarte atenti la temperatura si umiditate care sunt componente variabile a fiecarui ambient, asadar trebuiesc respectate regulile prepararii pastelor, tinand cont de cele doua elemente pe care le-am mentionat mai sus.

Arta gustului, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Paste de casa, Paste fainoase, Tagliatelle cu ton afumat si caviar Ikura, Ton Afumat, ton fumé; Ocean Fish











Vorbind despre faina cu care se prepara pastele fainoase, in Italia se folosesc doua tipologii de faina: faina de grau fin, care se prepara doar cu oua si faina din grau dur, cu care se utilizeaza si apa. Framantatul aluatului trebuie sa fie precum un masaj armonios pentru a obtine un aluat elastic si omogen, dar acest lucru depinde foarte mult si de caldura mainilor noastre. Asadar sa nu va mirati daca intr-o zi va va fi mai usor sa preparati aluatul de paste si intr-alta mai greu. Trebuie doar sa va relaxati, pentru ca seninatatea ne incalzeste si mainile!

Tagliatellele sunt traditionale din regiunile italiene Emilia Romagna, Veneto si Marche iar numele lor pare sa se traga de la verbul “tagliare” adica “a taia” iar condimentul tipic acestora este ragù-ul bolognez, despre care tocmai v-am scris, dar pot fi folosite cu diferite condimente, precum sos din rosii, trufe, ciuperci, fructe de mare, jambon si multe altele pentru ca bucataria italiana este extrem de bogata in retete.

Arta gustului, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Paste de casa, Paste fainoase, Tagliatelle cu ton afumat si caviar Ikura, Ton Afumat, ton fumé; Ocean Fish











O legenda ne spune ca tagliatellele ar fi fost inventate in anul 1487, de catre Maestrul Zefirano cu ocazia nuntii Lucreziei Borgia. Tot aceeasi legenda ne spune ca Zefirano s-ar fi inspirat parului blond al Borgiei.  Care este adevarul pur, nu se stie cu toate ca in anarele bibliotecilor de specialitate regasim povestea aceasta. Altii scriu ca ar fi doar o poveste inventata in 1931 de catre caricaturistul Augusto Majani. Cert este ca tagliatellele preparate in casa sunt un deliciu, un preparat care nu ar trebui sa lipseasca de pe mesele noastre!

Cat despre tonul afumat pot spune ca este una dintre cele mai faine inventii din gastronomie! Tonul afumat de la Ocean Fish este afumat la cald in fabrica Ocean Fish si parca ar fi destinat, tocmai in localitatea Afumati. Are un gust fin, aparte si este bogat in Omega 3 si Omega 6. Putem sa il consumam in foarte multe modalitati daca ne folosim fantezia: salata, bruschette, mousse, aperitive si bine inteles paste fainoase. Am creat special pentru voi o reteta delicioasa cu ton afumat, eleganta dar simpla de preparat, pe care am imbogatit-o cu caviar Ikura de somon, care vine direct din Alaska si va garantez ca a iesit o nebunie! Cantitatile sunt pentru doua persoane.

Arta gustului, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Paste de casa, Paste fainoase, Tagliatelle cu ton afumat si caviar Ikura, Ton Afumat, ton fumé; Ocean Fish











Tagliatelle cu ton afumat si caviar Ikura


Ingrediente pentru tagliatelle:

2 oua

200 gr faina

1 lingurita ulei extravirgin de masline

½ lingurita sare


Preparare:

Arta gustului, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Paste de casa, Paste fainoase, Tagliatelle cu ton afumat si caviar Ikura, Ton Afumat, ton fumé; Ocean Fish











Ingrediente pentru sos:

100 gr ton afumat de la Ocean Fish

1 ceapa rosie mica

2 linguri de caviar Ikura

1 lingura de patrunjel verde tocat marunt

50 ml Prosecco

100 ml smantana de gatit grasa la cel putin 20%

1 lingura ulei extravirgin de masline

10 gr unt de calitate

Piper rosu proaspat macinat

Arta gustului, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Paste de casa, Paste fainoase, Tagliatelle cu ton afumat si caviar Ikura, Ton Afumat, ton fumé; Ocean Fish











Preparare:

Arta gustului, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Paste de casa, Paste fainoase, Tagliatelle cu ton afumat si caviar Ikura, Ton Afumat, ton fumé; Ocean Fish











Nota: Nu adaugati sare sosului, intrucat tonul afumat este sarat si odata cu fierberea, va elimina si mai multa sare.

Arta gustului, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Paste de casa, Paste fainoase, Tagliatelle cu ton afumat si caviar Ikura, Ton Afumat, ton fumé; Ocean Fish











Aceasta reteta am creat-o pentru Ocean Fish si a fost publicata pentru prima oara pe site-ul www.oceanfish.ro si pagina de Facebook cu acelasi nume.

sus