Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Carnea de rata este extrem de hranitoare, fiind bogata in seleniu, fier, fosfor, magneziu, Vitamina B6 si Vitamina B3. Totodata, consumul acesteia intareste imunitatea si este important consumul carnii de rata in dieta copiilor din perioada de crestere. Ca si proprietati nutritive, specialistii spun ca este similara cu uleiul extravirgin de masline.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Supa, Supa de rata cu galuste ca la mine acasa, Supe











La mine in familie, supa din carne este foarte iubita si o prepar din diferite feluri de carne dar una dintre preferatele noastre este supa din carne rata. Am pastrat reteta bunicii mele si o asociez cu taietei de casa de obicei insa astazi am preparat-o cu galuste din griș. Este o alegere foarte buna pentru mesele de duminica sau de sarbatoare, datorita gustului delicat complet diferit fata de alte feluri de carne de pasare.


Ingrediente:

½ rata ( circa 2 kg )

400 gr morcovi

2 radacini de patrunjel

1 radacina pastarnac

1 radacina de telina

4 catei de usturoi

1 ceapa rosie

2 cepe galbene

1 lingurita piper negru boabe

Sare


Ingrediente pentru galuste:

3 oua proaspete

Circa 250 gr gris

½ lingurita sare

Ingrediente pentru decorare:

Patrunjel verde tocat marunt

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Supa, Supa de rata cu galuste ca la mine acasa, Supe











Preparare:

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Supa, Supa de rata cu galuste ca la mine acasa, Supe











Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Supa, Supa de rata cu galuste ca la mine acasa, Supe











Din carnea ramasa si din legumele din supa putem prepara salata de boeuf, salata simpla cu sos de maioneza sau o putem servi ca atare, cu putin ulei extravirgin de masline si piper proaspat macinat.


Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara, pe platforma Hobby Chef by Bilancia. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro

#img_25

Supa de rata cu galuste ca la mine acasa

Retete > Supe & Creme > Supa de rata cu galuste ca la …

sus