Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Retete > Supe & Creme > Supa de pui cu naut, rosii  …

Astazi am creat o reteta cu ingrediente pe care eu le iubesc mult si am incercat sa pun in acelasi preparat atat ingrediente asiatice, cat si italiene. Luand in calcul gusturile mele, rezultatul este excelent.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, parmafood, muttipomodoro, supefine, supe unice, Supa de pui cu naut, rosii ciliegini, lapte de cocos, taitei, si arome asiaticeEste o supa fina, mai mult decat delicioasa si este un preparat care poate sa tina atat de felul intai, cat si de felul doi datorita consistentei ingredientelor. Si tocmai de unul dintre ingredientele supei, doresc sa va spun cateva vorbe inainte de reteta, si-anume despre laptele de cocos.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, parmafood, muttipomodoro, supefine, supe unice, Supa de pui cu naut, rosii ciliegini, lapte de cocos, taitei, si arome asiaticeAn dupa an, tot mai multe persoane folosesc laptele de cocos atat pentru gustul extraordinar, cat si datorita intolerantei la lactoza. Dar laptele de cocos este utilizat in in foarte multe preparate in America Latina si Asia.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, parmafood, muttipomodoro, supefine, supe unice, Supa de pui cu naut, rosii ciliegini, lapte de cocos, taitei, si arome asiaticeFiind un produs vegetal vine utilizat in dieta vegana datorita lipsei de lactoza si gluten. Laptele de cocos este bogat in substante nutritive, in vitamine, saruri minerale si uleiuri vegetale.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, parmafood, muttipomodoro, supefine, supe unice, Supa de pui cu naut, rosii ciliegini, lapte de cocos, taitei, si arome asiaticeEste un aliment care contine multe grasimi, procentul fiind intre 27 si 40%, proteinele fiind intr-un procent care variaza intre 2,5 si 4%. Dar contine si potasiu, substanta care ajuta la circulatie avand si un continutmare de carbohidrati.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, parmafood, muttipomodoro, supefine, supe unice, Supa de pui cu naut, rosii ciliegini, lapte de cocos, taitei, si arome asiatice

 


De asemenea este un excelent remediu natural in combaterea gastritei. Pe piata exista doua tipuri de lapte de cocos: unul foarte concentrat, care seamana cu o crema si altul care are consistenta unui lapte obisnuit.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, parmafood, muttipomodoro, supefine, supe unice, Supa de pui cu naut, rosii ciliegini, lapte de cocos, taitei, si arome asiaticeDe obicei eu il folosesc pe cel concentrat care poate fi gasit in toate supermarket-urile din tara. Cantitatile retetei sunt pentru 4 persoane.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, parmafood, muttipomodoro, supefine, supe unice, Supa de pui cu naut, rosii ciliegini, lapte de cocos, taitei, si arome asiaticeIngrediente:

2 cepe galbene

1 piept de pui dezosat

1 lingura ulei extravirgin de masline

1 catel usturoi

1 lingurita pasta Green Curry

1 cutie naut

1 cutie rosii Ciliegini Mutti

5 linguri lapte concentrat de cocos

100 gr bame

20 gr ghimbir proaspat

2 lingurite Curry Madras

½ lingurita coriandru

½ lingurita Cardamon

¼  lingurita coaja lamaie deshidratata

¼ lingurita turmeric


Ingrediente pentru servit:

200 gr taietei asiatici

4 oua fierte

2 fructe de avocado


Preparare:Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, parmafood, muttipomodoro, supefine, supe unice, Supa de pui cu naut, rosii ciliegini, lapte de cocos, taitei, si arome asiaticeEste o supa delicioasa, simpla de realizat asa cum ati putut observa, o supa care iese din monotonie si este foarte potrivita acestei perioada a anului. Daca doriti supa mai iute, adaugati mai multa pasta Green Curry iar daca celor mici nu le place gustul usor iute, eliminati din preparat aceasta pasta pe care o puteti inlocui cu Curry mild pulbere.

#img_25

Supa de pui cu naut, rosii ciliegini, lapte de cocos, taitei, si arome asiatice

sus