Astazi am creat o reteta cu ingrediente pe care eu le iubesc mult si am incercat sa pun in acelasi preparat atat ingrediente asiatice, cat si italiene. Luand in calcul gusturile mele, rezultatul este excelent.

Este o supa fina, mai mult decat delicioasa si este un preparat care poate sa tina atat de felul intai, cat si de felul doi datorita consistentei ingredientelor. Si tocmai de unul dintre ingredientele supei, doresc sa va spun cateva vorbe inainte de reteta, si-anume despre laptele de cocos.

An dupa an, tot mai multe persoane folosesc laptele de cocos atat pentru gustul extraordinar, cat si datorita intolerantei la lactoza. Dar laptele de cocos este utilizat in in foarte multe preparate in America Latina si Asia.

Fiind un produs vegetal vine utilizat in dieta vegana datorita lipsei de lactoza si gluten. Laptele de cocos este bogat in substante nutritive, in vitamine, saruri minerale si uleiuri vegetale.

Este un aliment care contine multe grasimi, procentul fiind intre 27 si 40%, proteinele fiind intr-un procent care variaza intre 2,5 si 4%. Dar contine si potasiu, substanta care ajuta la circulatie avand si un continutmare de carbohidrati.

De asemenea este un excelent remediu natural in combaterea gastritei. Pe piata exista doua tipuri de lapte de cocos: unul foarte concentrat, care seamana cu o crema si altul care are consistenta unui lapte obisnuit.

De obicei eu il folosesc pe cel concentrat care poate fi gasit in toate supermarket-urile din tara. Cantitatile retetei sunt pentru 4 persoane.

Ingrediente:
2 cepe galbene
1 piept de pui dezosat
1 lingura ulei extravirgin de masline
1 catel usturoi
1 lingurita pasta Green Curry
1 cutie naut
1 cutie rosii Ciliegini Mutti
5 linguri lapte concentrat de cocos
100 gr bame
20 gr ghimbir proaspat
2 lingurite Curry Madras
½ lingurita coriandru
½ lingurita Cardamon
¼ lingurita coaja lamaie deshidratata
¼ lingurita turmeric
Ingrediente pentru servit:
200 gr taietei asiatici
4 oua fierte
2 fructe de avocado
Preparare:
- Eu am preparat mai intai o supa vegetala din ceapa si morcov, apoi curatam si spalam cepele si usturoiul, taiem ceapa Julienne, zdrobim usturoiul si le calim in ulei extravirgin de masline. Cand au capatat o culoare aurie, adaugam pasta Green Curry si nautul si fierbem la foc mic, timp de 10 minute dupa care le adaugam supei vegetale pe care o vom strecura inainte, o varsam intr-o alta oala si o re-punem pe foc.
- Intre timp, spalam si taiem fasiile din pieptul de pui, il presaram cu mirodenii si tragem la tigaie in ulei incins, impreuna cu ghimbirul proaspat, taiat in bucatele mici. Cand pieptul de pui s-a rumenit bine, il adaugam la supa, adaugand laptele concentrat de cocos, mai fierbem timp de 10 minute si la urma adaugam rosiile ciliegini, potrivim de arome in functie de gusturile noastre si mai fierbem circa 10-12 minute la foc mediu.
- Fierbem ouale separat timp de 3 minute; fierbem taieteii asiatici si curatam fructele de avocado, pe care pana la servire le vom tine in apa cu lamaie pentru a evita oxidarea acestora.
- Servim supa fierbinte, impreuna cu taieteii, ou fiert si fructele de avocado, asa cum puteti vedea in fotografii.

Este o supa delicioasa, simpla de realizat asa cum ati putut observa, o supa care iese din monotonie si este foarte potrivita acestei perioada a anului. Daca doriti supa mai iute, adaugati mai multa pasta Green Curry iar daca celor mici nu le place gustul usor iute, eliminati din preparat aceasta pasta pe care o puteti inlocui cu Curry mild pulbere.