Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Retete > Supe & Creme > Supa de peste ca la Pescara

Supa de peste ca la Pescara

La începutul anilor ‘90, am mâncat pentru prima oara această supă în Pescara și am descoperit că peștele de mare se poate pregăti și altfel decât știam eu până în acel moment. Un gust deosebit și delicat datorită mixtului de pește care se întrebuințează la prepararea acestei supe. Această supă s-a născut la vremea ei, ca o mâncare săracă a pescarilor de pe malurile mării Adriatice care foloseau peștele din supă datorită faptului că era greu de vândut. Din mărturiile care există, știm că Prințul de Torlonia de fiecare data când ajungea în frumosul orășel al Pescarei, cerea să i se pregătească această supă de pește. In limba italiana se numeste ''zuppa di pesce pescarese''. Va impartasesc cu drag aceasta reteta pe care am invatat sa o prepar de la pescarii din Portul Pescara de la care achizitionam peste la vremea respectiva. O puteti prapara si voi pentru ca acum gasiti peste proaspat de mare si in Bucuresti.


Supa de peste ca la Pescara


Ingrediente:

 1 sepie

 1 calmar

 3-4 midii

 3-4 scoici

 2 creveți

 4 creveți gri

 2 creveți mantis

 2 chefali

 2 cod

 2 sogliola

 2 pești undițari

 2 sebaste

 350 gr de roșii decojite sau pe timp de vară roșii proaspete

 1 cățel de usturoi

 4 linguri de ulei extravirgin de măsline

 Ardei iute după gust

 Pătrunjel verde rocat mărunt

 Sare


Preparare:

Supa de peste ca la Pescara, Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie italiana, Retete de odinioara


#img_25

sus