Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie
Aceasta supa este tipica traditiei gastronomice maghiare si pana la inceputul secolului al XX-lea, era consumata dimineata datorita faptului ca este un lichid cald care da energie, mai ales daca o preparam ca pe vremuri, si-anume in loc de ulei sa folosim untura.
Supa de chimion
Ingrediente:
1 ceapa rosie
5 linguri de faina alba
½ lingura de chimion
5-6 linguri de ulei
1 lingurita de boia de ardei dulce
½ lingura de condiment de casa
Sare dupa gust
Paine pentru crutoane
Unt pentru crutoane
Preparare:
Punem intr-o oala cca 2 litri de apa, ceapa intreaga, sare si condiment. Punem chimionul intr-un saculet de tifon si il punem in oala la fiert. Dupa cca. 30 de minute, vom prepara din faina si ulei un rantas de culoare rumenie, la care apoi vom adauga boia de ardei dulce, amestecam bine si adaugam la acesta putin cate putin supa iar cand se va indesa, adaugam rantasul la supa si lasam sa dea in clocot. Trebuie sa fim atenti ca rantasul sa nu faca cocoloase in supa. Intre timp asezam pe o tava felii de paine ( painea pentru crutoane nu trebuie sa fie proaspata ) unse cu unt, le dam la cuptor incalzit cca 10 minute dupa care le scoatem si le taiem in cubulete. Servim supa cu aceste crutoane. In anumite zone din Ardeal, cand este gata supa se bat cateva oua si se varsa in supa, devenind astfel supa de chimion cu zdrente.