Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

sus

Retete > Supe & Creme > Supa crema din dovlecei si  …

Primavara ni se arata in sfarsit si odata cu ea, au aparut prin piete trufandalele care ne plac atat de mult, dar care sunt si foarte sanatoase! Si cum noua ne plac foarte mult zarzavaturile si verdeturile ce sunt vedete in aceasta perioada a anului, in bucatariile noastre, astazi am ales loboda rosie ca drept actrita in rol principal.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Loboda rosie, Meggle, Smantana de gatit Meggle, Supa crema, Supa crema din dovlecei si loboda cu migdale prajite si piper rosuLoboda are un gust foarte fin de verdeata si este bogata in minerale si vitamine, fiind un foarte bun detoxifiant pentru organism. Contine magneziu, vitamina K, fier, calciu, antioxidanti si foarte multa vitamina C, mai multa decat fructul de kiwi si lamaia!

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Loboda rosie, Meggle, Smantana de gatit Meggle, Supa crema, Supa crema din dovlecei si loboda cu migdale prajite si piper rosuDin loboda se pot prepara multe bunatati insa este delicioasa, consumata cruda precum salata, in plus in acest fel isi pastreaza absolut toate calitatile.

Astazi va propun o supa crema inedita, extrem de delicioasa si simpla de preparat.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Loboda rosie, Meggle, Smantana de gatit Meggle, Supa crema, Supa crema din dovlecei si loboda cu migdale prajite si piper rosuIngrediente pentru 2 persoane:

1 dovlecel

2 legaturi mici de loboda

1 legatura usturoi verde

200 ml smantana de gatit la 20% de la Meggle

2 felii de bacon afumat

2-3 linguri ulei extravirgin de masline

1 lingura de otet balsamic alb

2 litri apa sau daca aveti timp, supa vegetala din morcov si ceapa

Sare

Piper rosu proaspat zdrobit

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Loboda rosie, Meggle, Smantana de gatit Meggle, Supa crema, Supa crema din dovlecei si loboda cu migdale prajite si piper rosuIngrediente pentru servire:

Migdale sarate prajite, taiate grosolan

Painici taranesti cu cartofi

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Loboda rosie, Meggle, Smantana de gatit Meggle, Supa crema, Supa crema din dovlecei si loboda cu migdale prajite si piper rosuPreparare:

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Loboda rosie, Meggle, Smantana de gatit Meggle, Supa crema, Supa crema din dovlecei si loboda cu migdale prajite si piper rosuArta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Loboda rosie, Meggle, Smantana de gatit Meggle, Supa crema, Supa crema din dovlecei si loboda cu migdale prajite si piper rosuProfitati acum cat se mai gaseste inca loboda rosie pentru a preparara acest preparat.

Cu toate ca in mentalul colectiv este intiparita ideea, ca din loboda se poate prepara doar ciorba, din aceasta din urma se pot prepara nenumarate delicii, ca de exemplu aperitive de diferite feluri, supe si creme, putem sa o folosim drept salata asa cum v-am scris mai sus, risotto si DA: putem sa conservam loboda pentru la iarna.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Loboda rosie, Meggle, Smantana de gatit Meggle, Supa crema, Supa crema din dovlecei si loboda cu migdale prajite si piper rosuPutem sa o congelam atat cruda, cat si fiarta 5-7 minute fara sare, cat si preparata sub forma de pesto. Si nu in ultimul rand, loboda rosie se poate usca si poate deveni un delicios condiment pentru preparatele noastre!

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Loboda rosie, Meggle, Smantana de gatit Meggle, Supa crema, Supa crema din dovlecei si loboda cu migdale prajite si piper rosu

#img_25

Supa crema din dovlecei si loboda cu migdale prajite si piper rosu