Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Odata cu sosirea lunii mai, in jurul nostru explodeaza natura cu miresmele sale incantatoare si ne da posibilitatea de a beneficia de plantele din care preparam anumite retete delicioase dar si sanatoase. Socul sau Sambuca Nigris este una dintre aceste plante, cu puternice efecte terapeutice.Despre fructele de soc si beneficiile folosirii acestora, v-am scris vara trecuta iar acum va voi scrie despre florile de soc.

Gabriella Pascaru Bisi, Arta Gustului, Bauturi, Socata, Sucuri naturaleAtat florile cat si fructele pot fi folosite in prevenirea multor afectiuni si in tratrarea inflamatiilor cailor respiratorii, calmarea iritatiilor sau in tratarea herpesului.

Gabriella Pascaru Bisi, Arta Gustului, Bauturi, Socata, Sucuri naturaleCeaiul preparat din florile de soc este diuretic si totodata este eficient in detoxifierea organismului. Florile de soc contin taninuri, pectine, glicozide, sapine, vitamina C, uleiuri esentiale, saruri minerale, Omega 3 si Omega 6.

Atentie insa la ramurile si frunzele de soc sunt otravitoare!

Gabriella Pascaru Bisi, Arta Gustului, Bauturi, Socata, Sucuri naturaleSocata este una dintre gusturile copilariei mele insa bunica mea prepara nu doar socata ci si dulceata, sirop, lichior, sirop expectorant, diferite tratamente naturiste si nu in ultimul rand vin spumant.

Astazi am preparat prima portie de socata pe anul acesta si va impartasesc reteta mea, aceeasi pe care o folosea si bunica mea.


Ingrediente:

30 de flori mari de soc

2 kg de zahar

2 lamai

1 plic sare de lamaie

10 l apa

1 borcan de 10 litri sau doua borcane de 5 litri.


Preparare:


Gabriella Pascaru Bisi, Arta Gustului, Bauturi, Socata, Sucuri naturale
Saptamana viitoare voi reveni cu reteta spumantului din soc.Pana atunci distrati-va cu prepararea socatei !

Retete > Bauturi > Socata – Gusturile copilariei mele

Socata – Gusturile copilariei mele

#img_25

sus