Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Zilele trecute am impartasit cu voi reteta socatei copilariei mele, promitandu-va ca zilele urmatoare va voi imparatasi reteta spumantului din flori de soc. Pana atunci insa m-am gandit sa revin cu reteta siropului din flori de soc care este delicios si foarte benefic pentru organism.

Gabriella Pascaru Bisi, Arta Gustului, Bauturi, Sirop din flori de socExtractele din fructe de soc sunt un puternic aliat in lupta contra bolilor degenerative si a celor canceroase. Cel mai bun moment pentru a culege florile de soc este jumatatea, sfarsitul lunii mai la campie si inceputul, mijlocul lunii iunie la munte. Siropul de soc il putem folosi diluat cu apa minerala, fiind o racoritoare aromatizata foarte buna sau il putem folosi drept medicament, luand 3-4 lingurite pe zi. In aceasta ultima formula, siropul este indicat ca adjuvant in tratamentul rinitelor, a guturaiului si a infectiilor renale.

Gabriella Pascaru Bisi, Arta Gustului, Bauturi, Sirop din flori de soc


 
Dintr-unul din caietele secrete ale bunicii mele, iata o reteta a siropului din flori de soc.


Ingrediente:

40 de flori mari de soc

3,5 kg zahar

3,5 l apa

2 lamai

20 gr sare de lamaie

2 lingurite salicilat


Preparare:

Retete > Bauturi > Sirop din flori de soc

Sirop din flori de soc

#img_25

sus