Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie
Sunt de acord
Astazi va aduc o reteta rapida si usor de preparat, delicioasa si aratoasa tare. Aveti oaspeti dar nu vreti sa stati foarte mult in bucatarie, vreti o cina altfel sau trebuie sa convingenti kinderii din dotare sa manance, acesta-i preparatul potrivit:
Rulouri de pui cu legume si salata din morcovi
Ingrediente pentru 2 persoane:
6 felii subtiri din jumatati piept pui, taiate pe lung . Daca pieptul de pui este mai mare, va pot iesi 4 felii dintr-o jumatate piept pui
6 felii subtiri dovlecei, taiati pe lung
1 lingura Grana Padano ras
Sare si piper dupa gust
Ulei extravirgin de masline
Vin alb sec
Rozmarin proaspat
1 catel usturoi
Sfoara alimentara
Ingrediente pentru salata de morcovi:
4 morcovi dati pe aparatul de legume care face spaghete din legume
5-6 linguri otet balsamic
2-3 linguri ulei extravirgin de masline
Sare dupa gust
Preparare:
Curatam, spalam ingredientele pentru a le avea gata preparate. Asezam morcovii intr-un bol, adaugam sarea, otetul balsamic si uleiul extravirgin de masline, amestecam cu grija si ii lasam la macerat timp de 35-40 de minute.
Intre timp preparam rulourile din piept de pui. Condimentam feliile din piept de pui cu sare si piper; condimentam feliile de dovlecei cu putina sare.
Luam o felie piept de pui si asezam deasupra o felie de dovlecel, apoi presaram cu Grana Padano ras, apoi rulam si ne ajutam cu 2 scobitori sa le fixam. Luam sfoara alimentara si le legam ca pe un pachetel. Repetam aceasta operatiune cu toate feliile, pana cand obtinem cele 6 rulouri.
Incingem cateva linguri de ulei extravirgin de masline intr-o tigaie antiaderenta, zdrobim un catel de usturoi, cu tot cu coaja si il adaugam in tigaie. Adaugam rulourile de pui si le prajim pe toate laturile pana cand vor avea o culoare frumoasa. Eliminam catelul de usturoi si stropim rulourile cu jumatate pahar de vin, adaugam o crenguta de rozmarin proaspat si le gatim la foc mediu, pana cand vor avea culoarea frumoasa pe care o vedeti in fotografii. Depinde de plita pe care o aveti, la mine a durat mai putin de 20 de minute.
Le scoatem pe un tocator din lemn si cu ajutorul unei forfecute, eliminam sfoara alimentara.
Asezam in cele doua farfurii, salata din morcovi si deasupra cate 3 rulouri in fiecare farfurie. Simplu, rapid si extrem de delicios!
De abinat cu un pahar de vin alb sec sau cu un Prosecco Brut.
Nota:
Daca aveti mai multi oaspeti, recalculati dozajul ingredientelor!