Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Orezul este o nebunie! Putem sa il preparam intr-o multitudine de feluri, care mai de care mai delicios si pentru toate gusturile. Cu toate ca vedeti lista de ingrediente lunga, nu va speriati pentru ca aceasta reteta este usor de preparat si este gata in cel mult 30 de minute.

Arta gustului, Creveti, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Orez, risotto, Risotto cu ardei si creveti cu pesto de busuioc











Ingrediente pentru risotto:

4 cescute de orez Carnaroli

½ ardei capia

½ gogosar de marime medie

1 ceapa argintie

1 lingurita de busuioc proaspat tocat marunt

500 ml de supa vegetala

2 linguri de Parmezan sau Grana Padano ras

Ulei extravirgin de masline

Sare


Ingrediente pentru crema cruda de ardei:

½ ardei capia

¼ gogosar

2 linguri de smantana de gatit


Arta gustului, Creveti, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Orez, risotto, Risotto cu ardei si creveti cu pesto de busuioc











Ingrediente pentru creveti:

6 creveti Vannamei de la Ocean Fish

2 lingurite de pesto clasic de busuioc ( reteta o gasiti aici pe blog )

Ulei de masline


Pentru decorare:

Muguri de trifoi rosu


Preparare:


Arta gustului, Creveti, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Orez, risotto, Risotto cu ardei si creveti cu pesto de busuioc











Incalzim uleiul cu pesto-ul de busuioc si tragem la tigaie crevetii pe care i-am sarat inainte, timp de 2 minute pe ambele parti, la foc mediu.

Rasturnam pe farfuriile de servit cele doua “tortulete” de orez, asezam deasupra crevetii, decoram farfuria cu muguri de trifoi si voilà! Avem un preparat delicios si sanatos.

Retete > Orez > Risotto cu ardei si creveti cu pesto de  …

Risotto cu ardei si creveti cu pesto de busuioc

#img_25

sus