Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Si in lucrurile simple sunt arome fantastice. Iata astazi o reteta simpla, usor de preparat dar foarte gustoasa. Acest ragù de ceapa este o varianta vegetariana a celui mai celebru ragù napoletan.

Din reteta acestuia din urma mentine caracteristica lunga de preparare si un gust puternic si foarte gustos. Se poate consuma cu paste fainoase sau drept gustare cu paine taraneasca dar eu astazi am alaturat acest ragù uneia dintre painile traditionale sardiniene “pane pistoccu”, un produs pe care noi il iubim nespus, cu atat mai mult sotul meu care este din insula.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Grana Padano Galbani, Legume & Zarzavaturi, Paine pistoccu, Paine sardiniana, Ragu, Ragu de ceapa, Rosé Vinarte, Ragù de ceapa cu paine sardiniana si Grana PadanoDin pacate in Romania nu se importa produsele sardiniene cu toate ca sunt in topul produselor Made In Italy si nici nu va voi impartasi reteta acesteia, datorita faptului ca este o munca fara de sfarsit, in plus aveti nevoie si de un cuptor traditioanal pe lemne si cateva ajutoare. Puteti prepara insa pistoccu acasa dintr-o lipie libaneza care se gaseste la Mega Image sub brandul lor propriu. Mai jos va voi scrie cum se prepara ca sa obtineti pistoccu.


Ragù de ceapa cu paine sardiniana si Grana Padano


Ingrediente pentru ragù:

500 gr ceapa blonda

400 gr de rosii decojite

60-70 ml de ulei extravirgin de masline

1 pahar de vin alb sec

2 lingurite de concentrat de rosii

2 linguri de busuioc proaspat tocat marunt

Sare

2 pahare de supa vegetala sau apa

Grana Padano Galbani pentru condimentare la sfarsit


Ingrediente pentru pistoccu:

1 pachet de lipie libaneza


Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Grana Padano Galbani, Legume & Zarzavaturi, Paine pistoccu, Paine sardiniana, Ragu, Ragu de ceapa, Rosé Vinarte, Ragù de ceapa cu paine sardiniana si Grana PadanoPreparare:


Preparare pistoccu:


Acum va impartasesc cum se manaca painea pistoccu cu acest parfumat ragù. Pregatiti pe masa unde veti manca, un recipient cu apa calda, Grana Padano si incepem:


Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Grana Padano Galbani, Legume & Zarzavaturi, Paine pistoccu, Paine sardiniana, Ragu, Ragu de ceapa, Rosé Vinarte, Ragù de ceapa cu paine sardiniana si Grana PadanoAm asociat acest preparat cu Rosé Horeca de la Vinarte, un vin delicat si aromat. Excelent consumat si rece.

Retete > Legume & Zarzavaturi > Ragù de ceapa cu pa …

Ragù de ceapa cu paine sardiniana si Grana Padano

#img_25

sus