Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie
Sunt de acord
Astazi am sa va propun un desert delicios pentru zilele fierbinti de vara. Este un desert destul de usor avand in vedere ca sunt putine caloriile de numarat, dar nici macar nu mai conteaza.
Ingrediente pentru 4 persoane:
4 portocale
1 doza de crema italiana
1 cutie mica de frisca indulcita
30 gr de fulgi de migdale amare
Scortisoara praf
50 ml de Cointreau
Cateva frunze de menta piperita
Preparare:
Spalam bine portocalele, le uscam cu ajutorul unui stergar curat de bucatarie, le taiem calotele si apoi scoatem miezul din ele.Taiem miezul portocalei in cubulete mic, presaram cu zahar si punem la macerat cu Cointreau la rece. Dupa cca. 30 de minute le mixam in robot pana cand obtinem o crema pe care o punem inapoi la frigider.
Intre timp pregatim crema italiana si apoi frisca. Cand s-a racit crema italiana, o amestecam putin cate putin cu frisca si cu crema de portocale. Umplem portocalele, le presaram cu fulgii de migdale si scortisoara, apoi le punem capacele, frunzele de menta si le punem la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.