Este sezonul fructelor iar la noi la mosie, anul acesta a fost generos, chiar daca am pierdut foarte multe fructe datorita ploilor. Si cum poti oare sa te abtii de la dulciuri, cu atatea bunatati in jurul tau?! Daca iubesc atat de mult fructele si chec-urile, iata-ma-s cu o noua creatie care nu s-a nascut din vreo greseala asa cum se intampla uneori.

Daca am facut dulceata din caise cu visine, de ce sa nu fi fost buna combinatia de caise cu cirese pentru un desert? Va garantez ca aceasta compozitie, de altfel rapida si fara unt este garantia unui desert sanatos. Am utilizat caisele de la mosie si cirese din piata pe care le-am “maritat” cu Brandy si ulei de cocos. Rezultatul? Chec-ul meu s-a terminat mai rapid decat mi-as fi imaginat…….prietenii stiu de ce!

Ingrediente
3 oua
200 gr zahar
1 lingura zahar brun
250 gr faina + 1 lingura
130 ml ulei de floarea soarelui
130 ml apa
4 linguri ulei extravirgin de cocos VivaCoco
Un varf de cutit sare
Coaja de la 1 lamaie
2 linguri Brandy
1 praf de copt
300 gr caise curatate, fara coaja, fara samburi
25 cirese fara samburi
2 linguri Brandy pentru fructe
2 linguri zahar brun pentru presarat
Preparare:
- Spalam si curatam caisele si ciresele; caisele le taiem in cubulete iar ciresele le desfacem in doua. Le asezam intr-un bol si le amestecam cu 1 lingura zahar brun, 1 lingura faina, 2 linguri Brandy si uleiul de cocos. Amestecam cu grija si le lasam deoparte.
- Asezam restul ingredientelor intr-un bol inalt si le amestecam cu ajutorul unui mixer, pana cand se omogenizeaza bine. Adaugam mixul de fructe si amestecam manual, cu grija.
- Vom folosi o forma de chec in care asezam hartie de copt. Hartia de copt o trecem sub jetul de apa rece, apoi o stoarcem, o scuturam si o asezam in forma. In acest fel, checul nu se va lipi si va fi usor de inlaturat hartia de copt. Eu folosesc forma din otel de la Myria pe care o puteti gasi aici
- Incalzim cuptorul la 180 de grade static si coacem checul circa 50 de minute. Vom verifica daca este copt, cu ajutorul unei scobitori lungi, de tipul celor utilizate pentru frigaruie.
- Odata scos din cuptor checul, il vom presara cu zahar brun in abundenta si il lasam sa se raceasca.
Este excelent pentru micul dejun, alaturi de un pahar cu lapte sau consumat pur si simplu. Va asigur ca se va termina cat ai spune chec!

Despre ulei extravirgin de cocos de la VivaCoco, pot spune ca este cel mai bun produs pe care l-am degustat in Romania. Este un produs premium, un ulei de cocos natural 100%, nerafinat si extravirgin. Toate produsele de baza din nuca de cocos, ofera beneficii extraordinare organismului nostru si doresc sa amintesc aici: scaderea colesterolului, stabilizarea cantitatii de zaharuri din sange, samd. Dar ceea ce vreau sa stiti, este faptul ca acest ulei este delicios si sanatos!

Putem sa il utilizam in prepararea dulciurilor, putem sa il folosim la cafeaua de dimineata, putem gati cu el, gustul fiind unul divin.
Puteti achizitiona acest produs, aici: www.uleicocosromania.ro.
Inafara de utilizarea in gastronomie, uleiul de cocos il putem utiliza pentru demachiere, pentru ingrijirea parului si a unghiilor. Rezultatele sunt uimitoare!