Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Paste Malloreddus cu creveti si ciuperci

Retete > Paste fainoase > Paste Malloreddus cu creveti …

#img_25

Astazi va aduc pe mese o versiune de primavara a celebrelor “malloreddus” care imbina parfumul sofranului cu gustul excelent al crevetilor si al ciupercilor.

Dintotdeauna pastele “malloreddus” sunt preparatul traditional al Insulelor Sardiniei, cu ocazia sarbatorilor, al meselor importante, a sarbatorilor satelor, targurilor si a nuntilor. Inca din antichitate, gospodinele preparau acest tip de paste fainoase care sunt delicioase si originea acestora se regaseste in schema milenara a a alimentatiei din zona mediteraneana, bazata in special pe cultura graului.

Arta gustului, Creveti Vannamei, Fructe de mare Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Paste fainoase, Paste Malloreddus cu creveti si ciuperci, Peste, Retete paste











Termenul “malloreddu” este un diminutiv al cuvantului “malloru”, care in dialectul din zona Campidano inseamna “taur”, asadar sardinezii spun ca “malloreddus” inseamna “vitei”.  

Realizarea manuala a acestor paste fainoase de catre gospodine se realizeaza framantand faina din grau dur si apa, din care se fac fasii de circa 15 cm lungime, care apoi sunt taiate in patratele. Din acestea se obtine forma de “malloreddus” apasand bucatile de paste pe un cosulet pentru ca pastele sa aibă striatii. Daca acestea se doresc simple, le invartim cu degetele pur si simplu pe un fund de lemn.

Arta gustului, Creveti Vannamei, Fructe de mare Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Paste fainoase, Paste Malloreddus cu creveti si ciuperci, Peste, Retete paste











Cel mai celebru preparat in Insulele Sardiniei este “malloreddus alla campidanese”, un preparat al carui sos este un ragu, preparat din carnati traditionali trasi la tigaie cu ceapa si apoi fierti cu sos de rosii pentru circa 1 ora, dupa care se adauga putin sofran cu 10 minute inainte de servire, caci sofranul este o alta traditie din Sardinia, insula fiind una dintre cele mai importante producatoare de sofran din lume, de cea mai buna calitate in absolut.

Despre sofranul sardinian va voi vorbi intr-un alt material. La servire se presara cu multa branza de oaie maturata.


Reteta mea de astazi este o reteta simpla, cu arome de primavara.


Arta gustului, Creveti Vannamei, Fructe de mare Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Paste fainoase, Paste Malloreddus cu creveti si ciuperci, Peste, Retete paste











Paste Malloreddus cu creveti si ciuperci


Ingrediente pentru 2 persoane:

200 g paste malloreddus sau “gnochetti sardi”

200 g  creveti Vannamei de la Ocean Fish

8 ciuperci Champignon

8 rosii Cherry

1 catel usturoi

½ pahar vin Vermentino di Sardegna

1 plic sofran

Ulei extravirgin de masline

1 lingurita patrunjel verde tocat marunt

Sare mediteraneana

Arta gustului, Creveti Vannamei, Fructe de mare Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Paste fainoase, Paste Malloreddus cu creveti si ciuperci, Peste, Retete paste











Preparare:

Arta gustului, Creveti Vannamei, Fructe de mare Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Paste fainoase, Paste Malloreddus cu creveti si ciuperci, Peste, Retete paste











Un preparat delicios, sanatos si rapid de preparat!


Produsele Ocean Fish se puteti gasi in toate supermarket-urile, hipermarket-urile din tara si din luna aprilie, le gasiti si in primul magazin Ocean Fish din tara!

Arta gustului, Creveti Vannamei, Fructe de mare Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Paste fainoase, Paste Malloreddus cu creveti si ciuperci, Peste, Retete paste











Aceasta reteta am creat-o pentru Ocean Fish si a fost publicata pentru prima oara, pe site-ul www.oceanfish.ro si retelele sociale, cu acelasi nume.

Pana data viitoare, consumati peste in exces!

sus