Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Cu toate ca are o istorie gastronomica foarte veche, bucataria maghiara sub forma cunoscuta noua este datata de circa 200-250 de ani si cele mai cunoscute preparate cunoscute de catre iubitorii bucatariei unguresti sunt: gulyàs-ul, zeama de peste, sarmalele traditionale, paprikas-ul de pui, paprikas-ul de cartofi si gulyas-ul de fasole.In secolul al XIX-lea acest preparat a devenit cunoscut in randul pastorilor de la campie insa nu se stie exact cat de veche este reteta.

Astazi va impartasesc o varianta a acestui preparat atat de indragit in toata lumea.

 Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie ungureasca, Paprikas de pui fara smantana cu placinte aromate














Ingrediente pentru 2 persoane:

2 copane de pui

2 cartofi de marime medie

4 cepe

½ ardei gras rosu

1 lingurita de paprika dulce

2 felii de bacon afumat

1 lingurita untura de porc

30 ml vin rosu sec

Sare


Ingrediente pentru placintele aromate:

300 gr faina

½ ceapa rosie

1 lingurita de chimen

Sare

1 lingurita ulei

1 plic drojdie uscata

150 ml apa calduta

 Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie ungureasca, Paprikas de pui fara smantana cu placinte aromate


















Ingrediente pentru decorare:

1 morcov

Muguri de trifoi


Preparare:

 Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie ungureasca, Paprikas de pui fara smantana cu placinte aromate















Retete > Carne > Paprikas de pui fara smantana cu …

Paprikas de pui fara smantana cu placinte aromate

sus

#img_25