Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Povestea casei de vinuri Albert Bichot continua si sincer cred ca as putea sa va vorbesc despre aceste vinuri un an de acum incolo dar probabil ca nu mi-ar ajunge timpul, pentru ca aceasta casa de vinuri are o poveste de peste sase secole si multe vinuri de excelenta premiate de-a lungul vremii, iubite de catre personalitati si cunoscatori.

Albert Bichot, Aloxe-Corton, Arta gustului, Cave Royale Declée, Ficat de curcan Poelé pe cuib de cartofi ceapa cu ghimbir si reductie Aloxe-Corton, Gabriella Pascaru BisiVinul cu care am preparat reteta de astazi si cu care bine inteles am si servit acest deliciu se numeste Aloxe-Corton si este produs pe unul dintre cele patru domenii Albert Bichot, mai exact pe Cote de Beaunne Domaine du Pavillon, care se intinde pe o suparafa de 17 hectare la sud de muntele Corton intre Ladoix-Serrigny si Pernand-Vergelesses.

Albert Bichot, Aloxe-Corton, Arta gustului, Cave Royale Declée, Ficat de curcan Poelé pe cuib de cartofi ceapa cu ghimbir si reductie Aloxe-Corton, Gabriella Pascaru Bisi

Domaine du Pavillon iarna. Foto prin curtoazia Albert Bichot


Domeniul Pavilionului à Pommard produce vinuri rosii pe o suprafata de 9 hectare si vinuri albe pe o suprafata de 8 hectare, acestea fiind maturate intr-o pivnita veche de peste un secol. Casa de vinuri Albert Bichot acorda o deosebita importanta respectarii pamantului pe care isi cultiva viile, intretinerea solului fiind realizata cu araturi fara exces, prin hranirea acestuia cu materie organica din agricultura ecologica.

Albert Bichot, Aloxe-Corton, Arta gustului, Cave Royale Declée, Ficat de curcan Poelé pe cuib de cartofi ceapa cu ghimbir si reductie Aloxe-Corton, Gabriella Pascaru BisiSi pe acest domeniu, munca la vita de vie este manuala, ceea ce se reflecta in calitatea vinurilor, strugurii fiind culesi in cutii de 25 de kilograme in scopul de a pastra integritatea boabelor de strugure. Vinul este macerat in butoaie de stejar cu o fermentatie care dureaza intre 20 si 28 de zile, la temperaturi controlate si trebuie sa stim ca acest lucru va contribui la  aromele si culorile finale ale vinului.

Albert Bichot, Aloxe-Corton, Arta gustului, Cave Royale Declée, Ficat de curcan Poelé pe cuib de cartofi ceapa cu ghimbir si reductie Aloxe-Corton, Gabriella Pascaru BisiAloxe-Corton este maturat timp de un an in butoaie de stejar Vosges, Allier si  The Tronçais si are o culoare rubinie intensa. Arome fructate de capsuni, mure, note de mirodenii, ceai si cacao, retrogustul fiind lung si fructat.

Albert Bichot, Aloxe-Corton, Arta gustului, Cave Royale Declée, Ficat de curcan Poelé pe cuib de cartofi ceapa cu ghimbir si reductie Aloxe-Corton, Gabriella Pascaru Bisi

Poate fi servit cu cu branzeturi sau carnuri rosii asociat cu paine cu seminte sau cu stafide dar eu astazi am indraznit sa il servesc cu ficat de curcan Poelé, rezultatul final fiind unul senzational!

Albert Bichot, Aloxe-Corton, Arta gustului, Cave Royale Declée, Ficat de curcan Poelé pe cuib de cartofi ceapa cu ghimbir si reductie Aloxe-Corton, Gabriella Pascaru Bisi


Pivnitele Domain du Pavillon. Foto prin curtoazia Albert Bichot


Aloxe-Corton se serveste la o temperatura cuprinsa intre 15 si 17 grade, putand fi maturat si pastrat intre 10 si 15 ani.

Albert Bichot, Aloxe-Corton, Arta gustului, Cave Royale Declée, Ficat de curcan Poelé pe cuib de cartofi ceapa cu ghimbir si reductie Aloxe-Corton, Gabriella Pascaru BisiIngrediente pentru 2 persoane:

2 bucati ficat de curcan Proaspat

2 cartofi de marime medie

2 cepe rosii mici

1 lingurita praf de ghimbir

Sare afumata de Himalaya

Albert Bichot, Aloxe-Corton, Arta gustului, Cave Royale Declée, Ficat de curcan Poelé pe cuib de cartofi ceapa cu ghimbir si reductie Aloxe-Corton, Gabriella Pascaru BisiIngrediente pentru reductia de vin:

1 lingurita unt Alpinesse Meggle

2 lingurite miere de albine

4 feliute ghimbir proaspat

½ lingurita amidon alimentar

1 lingurita piper rosu boabe

100 ml de vin rosu Aloxe-Corton Domain du Pavillon din 2012 - Casa Albert Bichot

Reductie din vin Aloxe-CortonPreparare:

Albert Bichot, Aloxe-Corton, Arta gustului, Cave Royale Declée, Ficat de curcan Poelé pe cuib de cartofi ceapa cu ghimbir si reductie Aloxe-Corton, Gabriella Pascaru BisiAlbert Bichot, Aloxe-Corton, Arta gustului, Cave Royale Declée, Ficat de curcan Poelé pe cuib de cartofi ceapa cu ghimbir si reductie Aloxe-Corton, Gabriella Pascaru BisiAlbert Bichot, Aloxe-Corton, Arta gustului, Cave Royale Declée, Ficat de curcan Poelé pe cuib de cartofi ceapa cu ghimbir si reductie Aloxe-Corton, Gabriella Pascaru BisiAlbert Bichot, Aloxe-Corton, Arta gustului, Cave Royale Declée, Ficat de curcan Poelé pe cuib de cartofi ceapa cu ghimbir si reductie Aloxe-Corton, Gabriella Pascaru BisiVoilà o alta nebunie delicioasa de a mea, simplu de preparat dar in acelasi timp migalos si inafara gusturilor sublime, succesul consta in prezentarea preparatului.

Si daca am preparat reductia din acest vin special, servim ficatul Poelé cu un balon de Aloxe-Corton!

Importatorul oficial in Romania al acestui vin este Cave Royale Declée si puteti achizitiona Aloxe-Corton-ul pentru zilele de sarbatoare ce urmeaza pe www.cave-royale.ro .

In curand si in magazinele de specialitate din Bucuresti si restaurantele Gourmet!

Retete > Carne > Ficat de curcan Poelé pe cuib de cartofi …

#img_25

Ficat de curcan Poelé pe cuib de cartofi, ceapa cu ghimbir si reductie Aloxe-Corton

sus