Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

O mancare foarte gustoasa, unul dintre gusturile magice ale copilariei mele. Este foarte usor de pregatit si se poate servi in multe feluri. Imi aduc aminte cu placere, ca era o bucurie sa mergem prin padurile toplitei pentru a aduna bureti de tot felul, la fel cum era o bucurie sa o ajut pe bunica sa pregateasca acesti bureti atat pentru iarna cat si pentru a fi serviti imediat dupa ce ne intorceam din padure. Recunosc, nu imi placea sa ii curat, mai ales daca vorbim de galbiori care sunt plini de tepi de brad. In familia noastra, femeile aveau obiceiul sa ii conserve in mai multe feluri pentru iarna, si-anume: in apa cu sare, uscati pe ata, muraturi si congelati. Pe parcurs va voi destainui si cateva retete de conservare a buretilor.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, legume si zarzavaturi, Paprikas de ciuperci













Ingrediente:

600 gr de ciuperci mixte: hribi, galbiori, champignon salbatici, etc

2 cepe rosii mari

300 gr de smantana

1 lingura de faina

Boia de ardei dulce

Piper negru macinat

Sare

1 lingura de untura

Putin vin alb


Preparare:


Retete > Legume & Zarzavaturi > Paprikas de ciuperci

Paprikas de ciuperci

#img_25sideboard red

sus