Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Indiferent ca o  numim paine turceasca sau flat bread sau fluffy turkish bread sau Bazlama, un lucru este cert: este atat de buna, incat creeaza dependenta!

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Paine turceasca sau Bazlama, paine, paine turceasca, bazlama, grande natura, grande gloria, paine traditionala, traditii, paine delcioasa, paine buna, aluaturi dospite, delicios, paine dospitaEste foarte moale si frageda, mi-as permite sa spun ca este o incrusisare perfecta intre painea Naan si Pita. Cert este ca preparand aceasta paine, cu siguranta nu dai gres, indiferent ca o prepari pentru familie sau pentru musafiri.

Bazlamaua, este o paine populara simpla si extrem de delicioasa, asa cum am scris mai sus care este preparata traditional, in cuptoare speciale pentru paine si are o istorie de cateva secole. Aceasta mostenire gastronomica, o intalnim si astazi atat in satele turcesti, cat si in orase, in restaurante sau in chioscurile stradale. Personal, cand ma gasesc in Turcia, imi place sa cumpar Bazlama de la femeile care le prepara pe strada. Daca ii intrebi pe oamenii de la tara in Turcia ce face ca aceasta paine sa fie atat de speciala pentru ei, vei primi acelasi raspuns la unison: painea “moderna” isi pierde prospetimea si gustul a doua zi, din cauza ingredientelor utilizate; pe cand Bazlamaua, isi pastreaza gustul si prospetimea timp de cateva zile. Ei mai spun ca aceasta paine iese delicioasa si isi pastreaza proprietatile, daca vine preparata din ingrediente naturale, dupa metoda veche in cuptoare din piatra.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Paine turceasca sau Bazlama, paine, paine turceasca, bazlama, grande natura, grande gloria, paine traditionala, traditii, paine delcioasa, paine buna, aluaturi dospite, delicios, paine dospitaAbia astept sa fie gata cuptorul meu pe lemne ca sa incerc reteta si asa. Pana atunci insa, le-am preparat prin metoda de coacere la tigaie si au iesit super bune si cu acest procedeu.


Ingrediente:

500 gr faina de cozonac Grande Gloria

160 ml apa calda

160 ml lapte de 3,5% cald

10 gr drojdie uscata activa

10 gr zahar tos

10 gr sare fina

18 gr ulei extravirgin de masline


Mod de preparare:


Nota:

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Paine turceasca sau Bazlama, paine, paine turceasca, bazlama, grande natura, grande gloria, paine traditionala, traditii, paine delcioasa, paine buna, aluaturi dospite, delicios, paine dospita


Retete > Paine si Aluaturi> Paine turceasca sau Bazlama

Paine turceasca sau Bazlama

#img_25

sus