Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Multi dintre voi mi-ati scris, intrebandu-ma ce are atat de special faina din gris de grau remacinat pe care o folosesc atat de des in retetele mele.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Paine din gris de grau remacinat cu seminte, paine buna, paine speciala, paine delicioasa, paine italiana, paine pufoasa, retete paine, paine din griș de grau dur, faina remacinata retete, parmashop, la molisana, la molisana romania, parmafood group, blogger culinar, food blogger, delicii italiene, aluat dospit, paine dospita, paine cu seminte











Faina din grau dur “Triticum durum” este produsul obtinut prin remacinarea grisului, un produs granulat, obtinut prin macinarea graului dur, care se prezinta sub forma unor micro granule de culoare galben-chihlimbar.

Din macinarea graului dur, se obtin mai multe tipuri de gris, si-anume:

- Faina clasica din grau dur

- Faina integrala din gris dur

- Faina remacinata din gris dur

Ca si caracteristici, aceasta faina este granulata cu o textura care ne aminteste de nisip si de culoare galbuie care se datoreaza cantitatii mari de carotenoizi si antioxidanti pe care ii contine.

Este cea mai potrivita faina in prepararea pizzei, a diferitelor tipologii de focaccia, paine si alte dospituri, fiind cea mai utilizata faina in Italia.

Are un continut ridicat de proteine, ceea ce face sa fie indicata pentru persoanele care urmeaza o dieta vegetariana sau vegana. Contine multe fibre alimentare foarte utile pentru bunastarea intestinului. Foarte bogat in antioxidanti puternici, foarte importanti pentru prevenirea imbatranirii celulare si prevenirea anumitor tipuri de tumori.

Bogata in saruri minerale, vitamina B, are indice glicemic scazut. Rezista foarte bine la procedeele de preparare datorita capacitatii sale de a retine amidonul in interior.

Printre nenumaratele sale beneficii, voi aminti: furnizeaza proteine, ajuta in caz de constipatie, reduce valorile colesterolului, mentine glicemia scazuta.

Va veti intreba daca are si contraindicatii aceasta faina: evident! Avand un continut foarte mare de gluten, faina din grau dur nu este potrivita persoanelor care au intoleranta la gluten sau sufera de boala celiaca.

Asadar este o faina din care putem prepara paste fainoase, paine, pizza, dulciuri, biscuiti, paine sardineza, samd.

De gustul preparatelor, nu mai spun: va las sa descoperiti singuri!

Astazi va aduc o reteta tare draga mie, o paine delicioasa si simpla. Dar daca doriti o paine mai bogata in gusturi, o puteti imbogati cu bucatele de jambon (prosciutto crudo) sau bucatele mici de salam. Daca optati pentru aceasta varianta, bucatelele de mezel se adauga aluatului, inainte de cea de a doua dospitura!

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Paine din gris de grau remacinat cu seminte, paine buna, paine speciala, paine delicioasa, paine italiana, paine pufoasa, retete paine, paine din griș de grau dur, faina remacinata retete, parmashop, la molisana, la molisana romania, parmafood group, blogger culinar, food blogger, delicii italiene, aluat dospit, paine dospita, paine cu seminte











Si haideti sa preparam impreuna painea aceasta delicioasa!


Ingrediente pentru 10 persoane:

1 kg gris de grau remacinat La Molisana  

600 ml apa calduta

50 ml ulei extravirgin de masline

2 lingurite sare fina (lingurite ceai)

1 lingurita zahar tos

14 gr drojdie uscata activa

Alte ingrediente:

1 galbenus de ou

1 lingurita lapte

Seminte de dovleac, floarea soarelui si susan


Din aceste cantitati, am obtinut o paine de 1750 gr circa.


Preparare:


Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Paine din gris de grau remacinat cu seminte, paine buna, paine speciala, paine delicioasa, paine italiana, paine pufoasa, retete paine, paine din griș de grau dur, faina remacinata retete, parmashop, la molisana, la molisana romania, parmafood group, blogger culinar, food blogger, delicii italiene, aluat dospit, paine dospita, paine cu seminte













Retete > Paine si Aluaturi> Paine din gris de grau remaci …

Paine din gris de grau remacinat cu seminte

#img_25

sus