Soseste perioada cea mai frumoasa din an si multi dintre noi, se gandesc deja la meniul de Craciun. Sa preparam un menu clasic traditional sau unul mixt, sau unul cu totul nou?!

Daca ma intrebati pe mine, fiind o familie mixta si evident, mari gurmanzi, cand astern lista de preparate, parca le-as face pe toate, dar mai apoi ma gandesc la experientele din anii trecuti, in care ne-a ramas prea multa mancare. In plus, noi suntem doar doi si anul acesta prietenul nostru Nicu, nu isi va petrece sarbatorile cu noi.

Asadar, am ales atat din traditiile de acasa din Ardealul meu, cat si preparate din Insulele Sardiniei, dar si ceva nou si delicios, ca de exemplu, ouale acestea umplute care sunt versatile si foarte fine. Personal, prefer sa am mai multe preparate in frigider, dar cantitati foarte mici, tocmai pentru a evita sa arunc mancarea. Daca aveti oaspeti, calculati o jumatate de ou/ persoana, indiferent ca serviti la masa sau bufet. Veti vedea ca este suficient, intrucat fiecare dintre noi va avea mai multe preparate si desigur mai multe feluri d mancare.

Ingrediente pentru 8 persoane:
4 oua mari
1 avocado matur – al meu este de la Teamfresh Horeca
2 linguri maioneza de casa
Sare dupa gust
Alte ingrediente:
Colorant natural din sfecla rosie pentru vopsirea oualor
Salata Valeriana (fetica) pentru prezentare
Cateva rosii Cherry pentru decor
Preparare:
- Mai intai spalam ouale si le fierbem la foc mic. Pentru ca acestea sa nu se sparga in timpul fierberii, adaugam in apa 1 lingurita de sare si 1 lingurita de otet.
- Dupa ce au fiert ouale, le asezam in apa rece si-apoi le decojim. Odata decojite, preparam o cratita cu apa rece si 1 lingurita de pulbere din sfecla rosie, asezam ouala in cratita si le lasam acolo, cel putin 20 minute.
- Odata trascurs acest timp, scoatem ouale din colorant, le uscam cu atentie cu ajutorul hartiei absorbante, apoi le taiem in doua pe lung. Galbenusurile le asezam in robotul de bucatarie, unde adaugam maioneza si un avocado curatat de coaja, fara sambure. Potrivim de sare si pornim robotul. Fiind ingrediente moi, se vor amesteca in putin timp, dar trebuie sa fim atenti sa obtinem o crema fina in care sa nu ramana bucatele din ingrediente.
- Asezam jumatatile de ou pe platoul de servire, ornam cu salata Valeriana. Asezam crema de avocado intr-un pos si umplem jumatatile de ou. Eu am decorat cu frunzulite de patrunjel cret, voi puteti utiliza ce va place mai mult.
- Daca vreti sa preparati aceste oua dinainte de cina sau pranzul de sarbatoare, pastrati-le la frigider si umpleti ouale, inainte de a va aseza la masa.

Toate legumele si fructele mele din toamna, pana in primavara tarziu, sunt de la Teamfresh Horeca. Iar daca va intrebati de ce tocmai de la ei, raspunsul meu este simplu: calitate si in permanenta proaspat!