Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Moqueca – creveti à la Salvador de Bahia

In indepartatul 1501, Amerigo Vespucci debarca in Salvador de Bahia, rascruce de caravele si sclavi, primul port al Noii Lumi.

Salvador de Bahia conserva influentele portugheze si ecourile africane, care se reflecta in costume, muzica si gastronomia locuitorilor sai. Moqueca, preparat a carui nume se trage din portugheza ‘’moquear’’ este unul dintre preparatele tipice regiunii nord orientale a Braziliei, pe baza de creveti, fructe si frunze de mirt, lapte de cocos, coriandru si ulei de palmier care s-a nascut din coabitarea seculara a portughezilor, africanilor si triburilor indios.

Arta gustului, Fructe de mare, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie braziliana, Hobby Chef, Moqueca creveti à la Salvador de Bahia, PesteIn anul 1554, misionarul Luis de Batata ii scria din Lumea Noua suveranului Filip al doilea al Spaniei, caruia ii descria cum ca autohtonii consumau carne umana pe o vatra improvizata, pe care lusitanii o numeau ‘’moquem’’. Pare ca informatia era falsa insa in mare parte a continentului, crucea si spada au devenit responsabile cu extirparea acestor moravuri si ‘’civilizarea’’ unui popor care astazi este devotat mult asteptatului carnaval, irezistibilului Zeu fotbal, devenit simbolul identitatii culturale braziliene.

Salvador de Bahia este celebru datorita gastronomiei sale, a plajelor si apei cristaline si a campiilor deserte; patrie a frumusetilor exotice precum Adriana Lima, al artistilor precum Gilberto Gil sau Caetano Veloso si a campionilor mondiali precum Bebeto.

Arta gustului, Fructe de mare, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie braziliana, Hobby Chef, Moqueca creveti à la Salvador de Bahia, PesteIngrediente:

20 creveti

2 cepe galbene

2 rosii

1 ardei verde pimenta

1 ardei gras rosu

1 lamaie

2 catei de usturoi roz

5 linguri lapte de cocos

1 ardei iute rosu

1 lingurita Paprika

1 lingurita coriandru proaspat, tocat marunt

10 fructe de mirt

5 frunze de mirt

¼ lingurita piper negru proaspat macinat

Sare

Ulei de palmier – il puteti inlocui cu ulei extravirgin de masline


Ingrediente pentru garnitura:

150 gr orez


Arta gustului, Fructe de mare, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie braziliana, Hobby Chef, Moqueca creveti à la Salvador de Bahia, PestePreparare:


Arta gustului, Fructe de mare, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie braziliana, Hobby Chef, Moqueca creveti à la Salvador de Bahia, PesteAceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef by Bilancia, a carui Brand Ambassador sunt. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro


Arta gustului, Fructe de mare, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie braziliana, Hobby Chef, Moqueca creveti à la Salvador de Bahia, Peste

#img_25

Calatorii prin gusturile lumii > Moqueca – creveti à la …

sus