Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Astazi va prezint lintele de Beluga, o descoperire interesanta pentru mine. Sunt linte mici si sferice cu un diamnetru de circa 4 mm cu un tegument negru stralucitor si cotiledonul galben.Nu se sfarama pe durata coacerii si isi pastreaza culoarea neagra caracteristica. Estetic vorbind sunt foarte frumoase si datorita acestui fapt, pot fi asociate cu orice preparat, fie carne sau peste.

Arta gustului, Creveti, Gabriella Pascaru Bisi, Linte negre, Linte negre de Beluga cu creveti si reductie de grapefruit, Ocean Fish











De origine asiatica, numele lintelor ia origine de la asemanarea cu omonimul caviar. Studii recente au descoperit ca neobisnuita culoare este data de prezenta in linte a unui pigment care face parte din familia antocianelor, necunoscut pana acum. Acest pigment se pare ca are extraordinare efecte nutritionale. Antocianele inafara faptului ca determina culoarea albastra, mov sau rosie in cazul fructelor rosii, apara organismul de daunele care apar in procesele oxidative care duc la imbatranire sau maladii cardiace. Aceste linte au un continut mare de fier, fibre, proteine si magneziu si datorita continutului lor ar fi foarte bine daca am consuma cat mai multe linte.


Astazi va propun reteta unui preparat creat special pentru voi!


Linte negre de Beluga cu creveti si reductie de grapefruit


Ingrediente:

80 g linte negre Beluga

1 morcov

Jumatate de dovlecel

Turmeric

Piper negru vietnamez

1 lingura de smantana de gatit

1 lingura de crema fina de branza

Ulei extravirgin de masline

Sale roz de Himalaya


Preparare:


Ingrediente pentru creveti:

8 creveti mari Vannamei de la Ocean Fish

Coaja de la ½ grapefruit roz

Sare roz de Hilamaya

Piper multicolor proaspat macinat

Cognac


Preparare:


Ingrediente pentru reductie:

Zeama de la ½ grapefruit roz

1 lingura si jumatate de miere de albine

Piper negru vietnamez


Preparare:


Pentru decorat vom folosi muguri de trifoi rosu si pana data viitoare, gatiti sanatos si gustos!

Linte negre de Beluga cu creveti si reductie de grapefruit

Retete > Peste > Linte negre de Beluga cu creveti si re …

#img_25

sus