Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Retete > Aperitive > Jambon in aluat

Jambon in aluat

V-am promis ca voi impartasi cu voi in preparativele de dinaintea sarbatorilor Pascale, retetele care imi sunt dragi din traditia familiei mele si ale zonei in care am copilarit in Ardeal. Astazi va daruiesc a doua reteta pe care o puteti prepara pentru sarbatori, daca sunteti curiosi sa schimbati ceva pe mesele voastre.  


Ingrediente:

400 gr de faina

2 galbenusuri de ou

150 ml de lapte

50-60 gr de unt

20 gr de drojdie proaspata

30 gr de zahar

300 gr de jambon de casa afumat

Un varf de cutit de sare

Unt pentru a unge forma


Preparare:


Acest deliciu se pregateste de catre unguroaicele din Ardeal pentru sarbatorile Pascale de foarte multe generatii si se poate folosi pentru aperitiv atat cald cat si rece.


Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Aperitiv, Gastronomie ungureasca, Traditii Pascale, Jambon in aluat

#img_25

sus