Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Ca sa putem ajunge la reteta de astazi, mai intai va voi spune cateva parole despre acest fruct minunat, numit Casimiroa Edulis sau Zapote Blanco. Copacul pe care creste acest fruct este un copac tropical, in permanenta verde, care apartine familiei Rutaceae. Originar din Mexic unde este cunoscut sub numele de Zapote Blanco si din America Centrala, este cultivat in tarile cu clima subtropicala datorita fructelor care sunt comestibile si cu un gust care variaza in functie de cultura. Are un gust categoric exotic, usor apropiat fructelor de papaya sau mango dar cu totul si cu totul unic.

Arta gustului, Carne, Filé de porc Casimiroa cu cartofi umpluti spaghette din morcovi si dulceata din must, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ulei extravirgin de masline Naeli











Numele fructului este dedicat cardinalului Casimiro Gomez de Ortega, care a trait intre anii 1740-1818, botanist spaniol si directorul Gradinii Botanice din Madrid. Copacul este inalt de circa 8 metri, insa poate atinge si 15 metri inaltime. Foile sale sunt aromate, la inceput de culoare rosu-aramiu, devenind mai tarziu verzi, cu o dimensiune cuprinsa intre 10 si 18 cm. Florile sunt precum ciorchinii de strugure, de culoare alba sau verde si au un parfum senzational. Fructele sunt de o forma ciudata, un soi de oval, cu pulpa alba si untoasa.

Din pacate in Romania nu se gasesc insa, eu le-am primit in dar de la prietenul meu Paolo din Sardinia care a avut ambitia de a crea in insula o livada exotica, creând o microclima unde are peste 20 de sortimente de fructe din toate partile lumii.


Ingrediente pentru filé:

400 gr filé de porc

¼ lingurita sare roz afumata

¼ lingurita condiment din coji de rosii afumate

Ulei extravirgin de masline Naeli

3o ml Cognac

Arta gustului, Carne, Filé de porc Casimiroa cu cartofi umpluti spaghette din morcovi si dulceata din must, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ulei extravirgin de masline Naeli











Ingrediente pentru cartofii umpluti:

2 cartofi de marime medie

½ rosie

8 ciuperci de marime mica

1 felie bacon

4 felii de branza Tilsiter

1 lingurita patrunjel verde tocat marunt

1 varf de cutit oregano uscat

1 varf de cutit sare mediteraneana

Ulei extravirgin Naeli


Ingrediente pentru spaghettele din morcovi:

2 morcovi

Zeama de la ½ portocala

2 linguri de ulei extravirgin Naeli

Zeama de la 1 lamaie

1 varf de cutit piper negru proaspat macinat

1 varf de cutit de sare mediteraneana


Ingrediente sos Casimiroa:

2 fructe Casimiroa

20 gr unt de calitate

2 lingurite miere de albine

8 boabe piper rosu

Zeama de la ½ portocala

1 lingura Cognac

2 linguri smantana de gatit de 32%


Ingrediente pentru dulceata din must:

100 ml must de struguri rosii

1 mar

40 gr zahar brun

Coaja de ½ portocala

1 lingurita zeama de lamaie

1 varf de cutit piper proaspat macinat


Ingrediente pentru decorare:

Muguri de ridiche

Sfoara alimentara pentru a lega carnea

Arta gustului, Carne, Filé de porc Casimiroa cu cartofi umpluti spaghette din morcovi si dulceata din must, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ulei extravirgin de masline Naeli











Preparare:

Arta gustului, Carne, Filé de porc Casimiroa cu cartofi umpluti spaghette din morcovi si dulceata din must, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ulei extravirgin de masline Naeli
















Arta gustului, Carne, Filé de porc Casimiroa cu cartofi umpluti spaghette din morcovi si dulceata din must, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ulei extravirgin de masline Naeli












Eu am asociat acest preparat cu un alt vin italian de excelenta, si-anume cu un Ciro la Cacciatora care provine din Regiunea Calabria, sianume din Galioppo. Este un vin cu o culoare rosie cu nuante granat. Are un parfum delicat si este un vin catifelat. Il putem asocia cu preparate din carnuri rosii, branzeturi fine si preparate gourmet.


In Romania acest vin este importat de catre Bilancia Exim.

Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef a carui Brand Ambassador sunt. Va invit sa ma urmariti si aici:www.hobbychef.ro

#img_25

Filé de porc Casimiroa cu cartofi umpluti, spaghette din morcovi si dulceata din must

Retete > Carne > Filé de porc Casimiroa cu cartofi umpluti …

sus