Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

Această cremă este similară cremei italiene sau cremei “pasticcera”, cu diferența că este preparată din făină de migdale. Este o cremă bogată, parfumată și catifelată. Folosită în mod principal pentru realizarea torturilor, tartelor și al dulciurilor umplute. Originea acestei creme, nu este cunoscută însă se crede că și această cremă la fel ca multe alte produse de origine italiană, ar fi fost dusă la Paris de către Caterina de Medici în urma căsătoriei sale cu viitorul rege al Franței de pe atunci. Se pare că rețeta ar fi primit-o în dar tocmai cu ocazia căsătoriei sale de la contele Cesare Frangipani, de aici și numele cremei. În Franța este utilizată la prepararea multor dulciuri, printre care o celebra prăjitură care vine preparată atât de Crăciun cât și cu ocazia Epifaniei : “La gallette des Rois”, un tort d foietaj, umplut cu cremă frangipane.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, desert, Crema frangipane
 Ingrediente:

150 gr de făină de migdale

120 gr de unt

2 ouă

120 gr de zahăr


Preparare:


Această cremă fiind foarte bogată ca și gust, putem să o folosim la o tartă simplă, însă putem să o folosim la torturi care prevăd folosirea multor fructe amestecate cu frișcă sau cu cremă frangipane, ca de exemplu : zmeură, afine, pere, mere, etc.

Crema Frangipane

Retete > Desert > Crema Frangipane

#img_25

sus

sideboard red