Hello tuturor! Odata cu venirea frigului, personal, beau multe bauturi calde, ceaiuri multe dar sunt indragostita de ciocolata calda.

Si-atunci, aproape de fiecare data, prepar o ciocolata diferita de data trecuta. Avand in vedere ca imi place si gustul nucii de cocos, astazi vin la voi cu o reteta buna tare, preparata cu lapte de cocos, dar stati linistiti ca nu trebuie sa stati in bucatarie cu orele, se prepara rapid si simplu! Siiiiii, acestei ciocolate calde, i-am dat si niscaiva viteza!

Se spune ca vom avea o iarna grea, asa ca trebuie sa fim pregatiti cu multe retete delicioase care sa ne incalzeasca trupul si sufletul.
Ingrediente:
1 cutie lapte de cocos Blue Dragon
130 ml lapte de 3,5%
50 gr ciocolata fondanta
2 linguri cacao neindulcita, eu de obicei folosesc Van Houten sau Perugina
3 linguri zahar brun
70 ml rom alb Havana Club maturat 3 ani
¼ lingurita scortisoara in pulbere
Preparare:
- Asezam laptele de cocos impreuna cu ciocolata fondanta, intr-o craticioara si incalzim, amestecand continuu, cu ajutorul unui tel de bucatarie. Adaugam apoi cacaoa si continuam sa amestecam, astfel sa nu ramana cocoloase.
- Ulterior adaugam zaharul si scortisoara, continuam sa amestecam si sa fierbem pentru inca cateva minute. Dam la o parte, adaugam romul si lasam 2-3 minute sa se raceasca usor, apoi turnam in cesti sau pahare cu bordura decorata cu zahar si servim. Sau renuntam cu bordura paharelor cu zahar si servim cu frisca si presaram cu putina scortisoara si cacao.
Decadenta mare ciocolata asta calda, nu-i asa?! Si-acum cu totii in cor: baby it’s cold outside

