Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Vinul da viata preparatelor iar sticla corecta pune in miscare un preparat simplu sau unul somptuos, precum bagheta unui mare dirijor care da viata unei partituri intr-o opera muzicala.

Arta gustului, Asociere preparat & Vin, Educatie alimentara, Food & Wine Pairing, Gabriella Pascaru Bisi, Cateva parole despre Food & Wine Pairing sau cu alte cuvinte, asocierea preparat-vin

                                         Photo credit: kampalawines.com


Asocierea trebuie sa exalte cat mai bine preparatele alaturi de vin si viceversa bine inteles, completand, integrand, marind paleta senzatiilor gustative fara sa acopere anumite gusturi si fara sa le anuleze cu altele.

Prin urmare, trebuie sa fie o perfecta integrare intre preparat si vinul asociat acestuia dar in acelasi timp si intre preparatele si vinurile care urmeaza. Sunt multe teorii pe care se bazeaza tehnica de asociere la fel cum preparate traditionale dintr-o anumite zona geografica isi gasesc asocierea naturala cu vinurile din zona.

In asocierea dintre preparat si vin, trebuie neaparat respectat  ca momentul preparatului si momentul vinului sa nu se suprapuna. In gura trebuie sa intre separat mai intai bucata din preparat si apoi vinul. In acest fel vinul va sintetiza gustul preparatului si va da palatului nostru, momentul de respiro inainte de urmatoarea bucata degustata. Atat preparatul cat si vinul trebuie sa aibe o structura echivalenta pentru a evita ca unul sa il ‘’necinsteasca’’ pe celalalt acoperindu-i gustul.

Momentul in care preparatul se intalneste cu vinul este foarte scurt, prin urmare asocierea trebuie sa conteze pe ceea ce ne lasa ‘’mostenire’’ acestea. Food & Wine pairing-ul se face pentru suprapunere și similitudine si se cauta intotdeauna cea din urma cand delicatetea gustului unui preparat ar putea fi sufocat de o asociere in contrast.


Iata cateva secrete pentru o corecta asociere:Pentru a incepe corect asocierea dintre preparat si vin, acestea ar fi regulile de baza. Invatati-le si mai ales respectati-le pentru a avea succes si pentru a fi apreciati de catre invitatii vostri.


Pana data viitoare, a voastra

Gabriella

Educatie alimentara > Cateva parole despre Food & Wi …

#img_25

Cateva parole despre Food & Wine Pairing sau cu alte cuvinte, asocierea preparat-vin

sus