Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Forma acestei paste celebre ne aduce aminte de forma unei palarii medievale si originea ei se trage din Reggio Emilia. Umplutura pastelor difera de la localitate la localitate si le regasim umplute cu: pesmet, carne de porc, jambon, carne de vita, clapon, cotlet de porc, ricotta (urda) sau branza stracchino dar deopotriva, le putem gasi umplute doar cu branza de tip cascaval(caciotta) Se servesc in principal in supa dar si cu sos ragù.

Arta gustului, Cappelletti cu crema de dovlecei, Gabriella Pascaru Bisi, Paste fainoase, Rosé Terase Danubiene Vinarte











In aceasta regiune italiana cappelletti sunt considerati drept cel mai nobil fel intai, bogat intr-o simbologie a bunastarii, a bogatiei si a opulentei. In vremurile apuse a ura cuiva “cappelletti pe masa pentru tot anul” era urarea cea mai auzita, cea mai iubita de catre oameni si o regasim si in poezii vechi din perioada medievala.Tot in acea perioada, aviditatea era atat de mare incat se faceau pariuri asupra capacitatii de a consuma cat mai multi cappelletti, uneori ajungandu-se la fabuloasa cifra de 400-500 de bucati si bine inteles ca se ajungea si la decesul unora datorita indigestiei.

Aceste delicioase paste fainoase dominau in principal  masa de Craciun unde era preparatul cel mai asteptat, in supa de clapon bine inteles si nu exista familie, oricat de saraca ar fi fost sa nu aibă pe masa cappelletti in supa. Prepararea acestora se facea cu o zi inainte si antrena tutte le femei din casa, uneori si copiii care in felul acesta invatau de la varste fragede cum se prepara foaia de taietei si pastele umplute. Prima oara cand am participat si eu la o asemenea claca a fost de Craciun in 1993 cand am preparat mai bine de 1000 de cappelletti pentru supa in 3 persoane si doua fetite care bine inteles la un moment dat au adormit…………


Cappelletti cu crema de dovlecei


Ingrediente pentru 2 persoane:

1 dovlecel

1 catel de usturoi

1 felie de bacon afumat

1 foaie de dafin

100 ml de smantana de gatit

½ legatura medie de patrunjel verde

40 gr Parmezan sau Grana Padano

Ulei extravirgin de masline

Sare


Ingrediente pentru cappelletti:

2 oua

Faina cat cuprinde ca sa obtinem o compozitie care sa nu fie foarte tare

1 lingurita ulei extravirgin de masline

Sare


Ingrediente pentru umplutura:

40-50 gr carne tocata de vita

½ ceapa

Ulei extravirgin de masline

Sare

Foarte putina nucsoara macinata ( un varf de cutit)

1 lingura de Parmezan sau Grana Padano ras


Arta gustului, Cappelletti cu crema de dovlecei, Gabriella Pascaru Bisi, Paste fainoase, Rosé Terase Danubiene Vinarte











Preparare:



Va recomand sa preparati cappelletti si cu supa din clapon, sunt senzationale!

Am servit aceste paste cu un rosé Terase Danubiene de la Vinarte care se potriveste de minune cu acest preparat.

Cappelletti cu crema de dovlecei

Retete > Paste fainoase > Cappelletti cu crema de …

#img_25

sus