Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Termenul ganache in limba franceza inseamna ‘’neindemanatic’’ sau ‘’prost’’. Acest delicios preparat s-a nascut de fapt dintr-o eroare a unui ucenic cofetar, care din neatentie a varsat smantana fierbinte peste cateva bucati de ciocolata, fiind dojenit de catre maestrul sau cu apelativul ‘’ganache’’.

Arta gustului,  Desert, Deserturi delicioase,ganache de ciocolata, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Bomboane din ganache de ciocolata,  Bucarest, Romania











Mai tarziu, maestrul cofetar a realizat ca aceasta compozitie era una delicioasa, departe de a fi inutilizabil. Nascandu-se dintr-o eroare, prepararea ganache-ului este foarte simpla: in reteta de baza se incepe prin topirea ciocolatei fondante la bain-marie, apoi se continua adaugand frisca fierbinte sau rece, amestecand rapid pentru a obtine o compozitie omogena si ganache-ul este gata. De-a lungul timpului au fost create retete alternative, la fel cum am procedat si eu. Din punctul meu de vedere, ganache-ul din ciocolata fondanta este crema cea mai versatila din patiserie, o crema care poate fi utilizata aproape oriunde si cu rezultate maxime. Bazat pe numai doua ingrediente, ciocolata si frisca, reuseste sa ne ofere una dintre cele mai celebre si irezistibile umpluturi. Baza pentru anumite deserturi la pahar de imbogatit cu fructe proaspete, umplutura pentru tarte, briose, torturi sau bomboane ca cele din reteta mea de astazi.

Arta gustului,  Desert, Deserturi delicioase,ganache de ciocolata, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Bomboane din ganache de ciocolata,  Bucarest, Romania











Dar astazi, actorul principal este frisca Creme Patisserie Meggle, un produs cu care sunt prietena deja de multa vreme. Este un produs versatil, usor de utilizat, contine 25% grasime si ne putem ‘’juca’’ cu ea, dupa pofta inimii. Suntem in prag de sarbatori si stiu ca v-ati facut liste si listute cu bunatatile de preparat, tocmai de aceea va propun sa introduceti in lista voastra si reteta mea. Este o reteta simpla de realizat, destul de rapida dar cu siguranta delicioasa!

Arta gustului,  Desert, Deserturi delicioase,ganache de ciocolata, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Bomboane din ganache de ciocolata,  Bucarest, Romania











Pentru ca voi sa obtineti un rezultat optim, va recomand sa raciti frisca Creme Patisserie la +6 grade pentru o noapte, astfel va veti bucura de usurinta cu care veti putea prepara deliciile voastre. Produsul are o textura fina, un gust desavarsit, creste de pana la 4 ori prin mixare si are o stabilitate indelungata fara a fi necesara utilizarea intaritorilor. Iar pentru persoanele care urmeaza stilul de viata vegan, Meggle le-a venit in intampinare cu frisca Creme Patisserie Vegan, un produs la fel de versatil.

Arta gustului,  Desert, Deserturi delicioase,ganache de ciocolata, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Bomboane din ganache de ciocolata,  Bucarest, Romania











Astazi am preparat doua feluri de bomboane: unul din ganache clasic din ciocolata fondanta si frisca si unul din ciocolata After Eight si frisca, ambele preparandu-le la scara 1:1, adica aceeasi cantitate de ciocolata cu frisca.

Arta gustului,  Desert, Deserturi delicioase,ganache de ciocolata, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Bomboane din ganache de ciocolata,  Bucarest, Romania











Ingrediente ganache clasic:

200 gr ciocolata fondanta la 55%

200 ml frisca Creme Patisserie Meggle

1 lingurita coji citrice (eu am folosit coji de citrice preparata inainte cu cateva zile de mine cu zahar)

1 lingurita sirop cocos

2 linguri de rom alb


Ingrediente ganache cu menta:

200 gr ciocolata Atfer Eight

200 ml frisca Creme Patisserie Meggle

Ingrediente pentru decorare:

Ciocolata fondanta, flori comestibile, pudra cacao, fistic macinat sau orice aveti la indemana.


Preparare:


Arta gustului,  Desert, Deserturi delicioase,ganache de ciocolata, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Bomboane din ganache de ciocolata,  Bucarest, Romania











A doua zi sunt gata de servit, sunt frumoase dar mai ales, delicioase! In plus, le puteti face cadou si sigur le veti face o bucurie prietenilor dragi sau membrilor familiei voastre.

 

viitoare, va salut cu drag!

Arta gustului,  Desert, Deserturi delicioase,ganache de ciocolata, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Bomboane din ganache de ciocolata,  Bucarest, Romania










Arta gustului,  Desert, Deserturi delicioase,ganache de ciocolata, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Bomboane din ganache de ciocolata,  Bucarest, Romania










Arta gustului,  Desert, Deserturi delicioase,ganache de ciocolata, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Bomboane din ganache de ciocolata,  Bucarest, Romania










Arta gustului,  Desert, Deserturi delicioase,ganache de ciocolata, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Bomboane din ganache de ciocolata,  Bucarest, Romania









Bomboane din ganache de ciocolata

Retete > Desert > Bomboane din ganache de ciocolata

#img_25

sus