Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Pastele fainoase, marele delir din Peninsula Italica care au facut inconjurul lumii cu succes. In orice colt al Italiei te-ai duce, gasesti paste fainoase delicioase, preparate in fel si chip: cu sosuri simple sau elaborate, lucrate sau preparate la moment din ceea ce avem in frigider. Dar trebuie sa tinem seama ca cele mai delicioase, indiferent cum anume le preparam, sunt cele cu gusturi simple. Pastele pot fi colorate cu ingrediente naturale, precum: mazare, spanac, ardei, boia de ardei dulce sau sofran.

Pentru a obtine un rezultat ca in cel mai bun restaurant, trebuie sa respectam cateva reguli de aur, si-anume: sa folosim numai ingrediente de calitate, sa respectam timpul de fierbere “al dente” si sa nu amestecam in sosuri prea multe ingrediente.

Arta gustului, Boccelute din taietei cu umplutura si sos sardinez, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Paste de casa, Paste fainoase











Sosul sardinez cu toate ca este simplu de preparat si cu putine ingrediente este un sos delicios. Inafara faptului ca este sos pentru paste fainoase, este o excelenta baza pentru minestrone, risotto sau carne. Secretul acestui sos este cantitatea mare de ceapa si de ulei extravirgin de masline si tocmai datorita acestor doua ingrediente, sosul nostru poate fi pastrat la frigider timp de 10 zile, fara sa isi schimbe aroma.


Astazi va impartasesc o reteta pe care am creat-o special pentru voi.


Boccelute din taietei cu umplutura si sos sardinez


Ingrediente pentru sosul sardinez:

½ litru suc de rosii

1 cutie rosii decojite

4 cepe galbene

100 ml ulei extravirgin de masline

¼  lingurita busuioc uscat

4 frunze busuioc proaspat

Sare mediteraneana


Ingrediente pentru taietei:

3 oua

300 gr faina

1 lingurita ulei extravirgin de masline

1 lingura mazare congelata

½ lingurita sare


Ingrediente pentru umplutura:

2 cartofi de marime medie

2 linguri Parmezan sau Grana Padano ras

1 lingura branza Fiore Sardo care poate fi inlocuita cu crema de branza fina

1 lingurita menta proaspata

Sare mediteraneana


Ingrediente pentru legarea boccelutelor:

Praz


Arta gustului, Boccelute din taietei cu umplutura si sos sardinez, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Paste de casa, Paste fainoase











Preparare:

Arta gustului, Boccelute din taietei cu umplutura si sos sardinez, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Paste de casa, Paste fainoase











Timp de preparare:

45 minute

Timp de fierbere:

1 ora si 15 minute


Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef, a carui Brand Ambassador sunt. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro

Boccelute din taietei cu umplutura si sos sardinez

Retete > Paste fainoase > Boccelute din taietei cu um …

#img_25

sus