Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Se stie ca in Ardeal au ramas puternic amprententele Imperiului Habsburgic atat in modul de viata, obiceiuri cat si in gastronomie. Iernile erau lungi iar pe timp de seara era o sarbatoare sa fim rasfatati cu o felie buna de tort alaturi de o cana de ceai din zmeurus sau din petale de trandafiri, cum ii placea bunicii mele. Pierdusem reteta si ramasese doar amintirea gustului fabulos dar am avut norocul sa regasesc in perioada in care am locuit in Zurich, reteta celebrului tort al copilariei care in Elvetia se numeste: Grossmutters Schokoladekuchen sau Tortul de ciocolata al bunicii.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Tort de ciocolata cu migdale, Torturi











Nu se stie exact originea sa, se stie doar ca se pierde in negura vremurilor si o regasim in anumite zone din Austria, Germania iar cat priveste Elvetia este traditie dintr-un capat intr-altul al tarii cantoanelor, cu mici diferente de ingrediente. In unele zone se folosesc migdale, in altele alune de padure la fel cum o prepara bunica datorita faptului ca in zona toplitei se gaseau multe alune. Dar indiferent de unde vine si cine a inventat minunatia aceasta, cert este ca odata ce ati gustat acest tort, va veti indragosti iremediabil de mixul de ciocolata si migdale, care ii confera un gust divin.


Ingrediente:

300 gr zahar

300 gr faina

150 gr unt

3 oua

75 gr migdale cu merisoare

125 gr cacao amar

150 ml lapte proaspat

1 plic zahar vanilat

1 plic praf de copt

1 varf de cutit sare

Cateva picaturi zeama de lamaie pentru a stinge praful de copt


Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Tort de ciocolata cu migdale, Torturi











Preparare:


Servim acest tort cu lichior de mandarine sau portocale si nu uitati: folositi numai ingrediente de calitate pentru rezultate excelente si pentru o viata sanatoasa!


Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Tort de ciocolata cu migdale, Torturi










Acest tort l-am publicat pentru prima oara pe platforma Hobby Chef, a carui Brand Ambassador sunt. Urmariti-ma si aici: www.hobbychef.ro!

Tort de ciocolata cu migdale

Retete > Desert > Tort de ciocolata cu migdale

#img_25

sus