Pentru amantii gastronomiei italiene, vin cu o alta propunere delicioasa potrivita pentru un pranz duminical sau pentru orice alta ocazie.

Pastele “tagliolini” cu crema de trufe sunt un preparat rafinat, care aduce la masa gustul si aroma inconfundabila a trufelor, ingredient princiar al gastronomiei italiene.
Astazi, va propun o reteta simpla si usor de realizat, dar foarte rafinata care va va ajuta sa incepeti elegant, orice pranz sau cina de sarbatoare.
Ingrediente pentru 2 persoane:
250 gr paste fainoase Tagliolini La Molisana
Jumatate borcan sos de trufe negre Tartufi Jimmy
200 ml smantana de gatit grasa
30 gr unt de cea mai buna calitate
1 catel de usturoi zdrobit, cu tot cu coaja
Branza Grana Padano rasa dupa plac
Preparare:
- Intr-o tigaie larga, incalzim untul si cand este cald, adaugam catelul de usturoi zdrobit. Adaugam ½ borcan de sos Tartufi Jimmy si lasam sa se incalzeasca dar sa nu fiarba!
- Scoatem catelul de usturoi si adaugam smantana de gatit pe care la fel o lasam doar sa se incalzeasca si oprim focul. Intr-o oala cu apa sarata, adaugam un strop de ulei de floarea soarelui si cand fierbe, adaugam pastele fainoase.
- Le fierbem conform instructiunilor de pe cutie, dar inainte de trecerea timpului de fierbere cu doua minute, le scurgem si le adaugam in tigaia cu sos, pe care o punem la foc mic. Amestecam bine, scuturand tigaia, apoi le punem in farfurii, decoram cu Grana Padano ras si servim.

Despre Tartufi Jimmy:
Compania a fost fondata in 1980 de catre Giovannino Cecchini, numit si Jimmy, impreuna cu sotia sa Daniela. Astfel, Jimmy a dorit sa trasforme marea sa pasiune de cautare si comercializare a trufelor, intr-o afacere. La inceput, activitatea de baza a companiei a fost strict orientata catre comercializarea trufelor proaspete. Datorita abilitatilor sale, Jimmy a cultivat o reteta de peste 400 de cautatori de trufe, in toata Italia, ceea ce ii permitea sa aiba trufe proaspete de cea mai buna calitate, pe toata durata anului.
Odata cu trecerea anilor, cererea clientilor, determina compania sa investeasca si sa creeze un laborator specializat in fabricarea produselor din si cu trufe.
Astfel s-a nascut si o selectie de sosuri artizanale “ Salsa ready to eat”, create din ingrediente naturale si fara adaos de conservanti sau coloranti. Fiecare sos in parte, este imbinat cu o poveste, cu dragostea pentru pamant, rezultatul anilor de experienta si a unei cercetari atente, in alegerea combinatiei potrivite, cu cele mai bune trufe.
“Scopul nostru este sa dam viata unor produse finite care sa satisfaca, toate gusturile” spune Jimmy.
Pe langa faptul ca sunt un condiment perfect pentru pastele fainoase, versatilitatea acestor sosurile face sa fie o componenta creativa pentru a insoti, orice preparat culinar.
Selectia de sosuri “Salsa ready to eat” a companiei Jimmy Tartuffi, contine 10 sosuri, care mai de care mai bun!
La Parmashop, puteti gasi deocamdata 4 dintre acestea si le puteti achizitiona, aici
Si inafara faptului ca le puteti achizitiona pentru voi, nu uitati ca borcanele cu aceste minunate sosuri, le puteti darui, celor dragi!
