Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Retete > Supe & Creme > Supa de midii cu vin, rosii si …

Supa de midii cu vin, rosii si cartofi

Supa de midii la baza este un preparat tipic din Napoli si este una dintre cele mai iubite si preparate retete cu midii. Cu toate ca astazi, aceasta supa este preparata in toate regiunile din peninsula italica cu si fara ocazii speciale, trebuie sa va povestesc istorioara ei si pentru inceput va spun ca dupa traditiile din Napoli, este supa preparata pentru joia sfanta a Pastelui.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Rosé Terase Danubiene Vinarte, rosii si cartofi, Supa











Eu am preparat o supa de midii à la Gabriella, incercand o variatiune iar supa mea a iesit excelenta: fina, usor iute dar foarte delicioasa.


Supa de midii cu vin, rosii si cartofi


Ingrediente pentru 2 persoane:

300 gr midii de la Ocean Fish

1 ceapa rosie

3 rosii medii

1 catel de usturoi

1 cartof de marime medie

5-6 felii de ardei iute rosu

½ lingura de busuioc proaspat tocat marunt

½ lingura de patrunjel proaspat verde tocat marunt

10 ml vin Rosé Terase Danubiene

1 litru de supa de peste sau supa vegetala

Ulei extravirgin de masline

Sare

½ lingura busuioc proaspat tocat marunt, pentru a presara supa la final


Preparare:


Asadar asa cu ati putut observa este simplu de preparat, rapid dar delicios!

Putem servi cu paine prajita sau paine taraneasca si bine inteles trebuie sa ii multumim lui Ferdinand I de Bourbon pentru prima varianta de supa de midii, dupa care au fost create zeci si zeci de retete de-a lungul timpului.

#img_25

sus