Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Retete > Supe & Creme > Supa crema din fasole rosie …

Supa crema din fasole rosie cu ardei iute, avocado si legume

Neajunsurile suferite de popoarele lumii de-a lungul istoriei, a trezit creativitatea culinara, profitand la maxim de toate  alimentele avute la indemana si stim deja ca multe retete astazi celebre in toata lumea s-au nascut tocmai datorita acestor neajunsuri. Prin asemenea situatii au trecut diferite culturi din jurul lumii, in consecinta regasim retete de supe traditionale dar complet diferite intre ele in modul de preparare, in functie de regiunile geografice.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Supa crema din fasole rosie cu ardei iute avocado si legumeNu exista nici o indoiala  ca necesitatea este cel mai bun consilier al omului si lumea culinara nu a facut  exceptie. In fiecare continent,  supa este o poveste de stralucire datorita aromei si energiei cu care ne incarca.

Supa de fasole rosie este o traditie a tarilor din America Latina impreuna cu supa din fasole neagra si aici gasim o multitudine de modalitati de preparare a acesteia, in functie de tara, de mirodenii si zona geografica. Istoria acestei supe vine de undeva din negura vremurilor si aproape fiecare tara din aceasta regiune isi declara padre podesta-ul asupra originalitatii. Eu am invatat sa o prepar de la un bun amic mexican care era unul dintre cei mai pasionati profani in ale artei gastronomice din cati am intalnit si dupa nenumarate incercari reteta de astazi este cea preferata de noi. Astazi va voi impartasi versiunea rapida a acestei retete, preparata cu fasole rosie din cutie.


Supa crema din fasole rosie cu ardei iute, avocado si legume


Ingrediente pentru 4 persoane:

1 cutie de fasole rosie

1 ceapa

1 avocado

1 catel de usturoi

1 ardei verde pimenta

1 ardei rosu

1 ardei iute rosu

½  lingurita de coriandru verde tocat marunt

2 felii de bacon

5-6 linguri de smantana

1, 5 litri de supa vegetala

Putin ulei

Sare


Ingrediente pentru crutoane:

Cate o felie de paine de persoana ( paine de o zi )

1 lingura de unt

Ardei iute in pulbere

Paprika dulce

Sare

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Supa crema din fasole rosie cu ardei iute avocado si legumePreparare:

#img_25

sus