Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Astazi va prezint o reteta foarte simpla de realizat dar bogata in vitamine pentru cei mici. De ce pentru cei mici? Haideti sa va povestesc: in cursul lunii decembrie, am cunoscut la Food Bloggers Conference, echipa World Vision Romania. Printre proiectele lor se numara si “Paine si Maine”, un proiect ce s-a nascut in 2016 si care este menit sa asigure o masa calda, unui numar de 2500 de copii din zonele defavorizate. In plus, proiectul ofera si sprijin in realizarea temelor pentru acasa, astfel programul urmareste in egala masura asigurarea unei nutritii corecte pentru dezvoltarea micutilor in crestere si diminuarea ratei abandonului scolar in satele sarace din judetele Dolj, Vaslui si Valcea. Datorita unor parteneriate strategice la nivel local, World Vision a reusit sa asigure conditiile optime pentru livrarea hranei si asigurarea suportului scolar in cadrul unitatilor de invatamant.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, educatie alimentara, Supa crema de rosii, legume si piept de pui cu olanase din cartofi, paine si maine, Lidl Romania, MicrogreensDatele oficiale ne spun ca peste 400.000 de copii traiesc in Romania sub nivelul saraciei si atunci cand copiii provin din aceste medii sarace, abandonul scolar este la un pas intrucat cei mici devin victimele situatiiilor familiare.

Si pentru ca valorile acestui program se intalnesc in foarte mare masura cu valorile mele ca Ambassador al programului Jamie Oliver’s Food Revolution si cu activitatea mea de voluntariat in favoarea copiilor cu maladii grave si terminale, am acceptat cu drag sa fac parte din programul “Paine si Maine”, aceasta propunere pentru meniul de 10 Ron fiind doar un prim pas.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, educatie alimentara, Supa crema de rosii, legume si piept de pui cu olanase din cartofi, paine si maine, Lidl Romania, MicrogreensSi pentru a atrage mai mult atentia societatii civile asupra efectului saraciei in viata copiilor, sloganul programului este “Unii copii mananca doar litere”.

Lidl Romania a ajutat la aducerea la viata a acestui program, sponsorizand suma de 100.000 euro considerand ca acest program are o excelenta viziune pe termen lung dar mai ales pentru ca programul raspunde unei nevoi esentiale a societatii actuale.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, educatie alimentara, Supa crema de rosii, legume si piept de pui cu olanase din cartofi, paine si maine, Lidl Romania, MicrogreensIn prezent, localitatile in care este implementata etapa pilot sunt: Leordeasa, Palilula, Sarbatoarea si Salcia din judetul Dolj, Ursi si Geamana din judetul Valcea, urmand sa fie implementat in judetul Vaslui unde rata saraciei este foarte mare.

Pentru implementarea proiectului s-au implicat profesorii din unitatile de invatamant, asociatiile locale de parinti, companiile de catering care asigura mesele calde, voluntarii si echipa World Vision per un total de peste 120 de persoane.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, educatie alimentara, Supa crema de rosii, legume si piept de pui cu olanase din cartofi, paine si maine, Lidl Romania, MicrogreensProiectul poate fi sustinut si de catre voi prin sponsorizari, directionarea a 2% din impozitul pe venit, donatii directe pe pagina www.painesimaine.ro si donarea prin sms a 2 euro, la numarul 8844 cu mesajul “Paine”.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, educatie alimentara, Supa crema de rosii, legume si piept de pui cu olanase din cartofi, paine si maine, Lidl Romania, MicrogreensSi daca meniul este de 10 ron, cu aceasta reteta am reusit sa creez un meniu din aceeasi suma, mai exact 9,97 ron dar pentru 2 copii, nu pentru unul singur. Reteta de astazi este creata in asa fel incat poate sa tina de felul intai si felui doi, intr-un singur preparat. Am incercat reteta impreuna cu o mica prietena de a mea care are doar 6 anisori si care de obicei, nu prea este prietena cu supele. Ei de aceasta data a mancat supa crema si datorita faptului ca este un preparat delicios, ne-a mai cerut, fapt care a mirat-o si pe mama ei dar care m-a bucurat nespus si pe mine.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, educatie alimentara, Supa crema de rosii, legume si piept de pui cu olanase din cartofi, paine si maine, Lidl Romania, MicrogreensHaideti acum la reteta, sa o preparam impreuna!


Ingrediente supa crema:

250 gr piept de pui

100 gr ceapa galbena

100 gr ardei capia rosu

100 gr morcov

500 ml Passata de rosii Freshbona

20 ml ulei extravirgin de masline Bio ecologic Primadonna

5-6 frunze proaspete de busuioc

Sare mediteraneana

Putina faina


Preparare:


Ingrediente olanase din cartofi:

200 gr cartofi

100 gr morcov

1 ou intreg

1 felie de paine

1 lingura pesmet

½ lingurita tarhon uscat

25 ml ulei extravirgin de masline Bio ecologic Primadonna

Sare mediteraneana


Preparare:Si pentru ca am primit in dar muguri de busuioc de la Microgreens, muguri ce sunt deliciosi, am decorat supa de astazi cu acestia din urma.

Doresc sa va mentionez inca odata ca din aceste cantitati, pot avea un pranz cald abundent, doi copii, unde mai punem ca ingredientele sunt toate, ingrediente sanatoase!


Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, educatie alimentara, Supa crema de rosii, legume si piept de pui cu olanase din cartofi, paine si maine, Lidl Romania, Microgreens


Produsele pentru aceasta provocare mi-au fost oferite de catre Lidl Romania.


Alege si tu preparate sanatoase pentru cei mici!

Educatie alimentara > Supa crema de rosii, legume si  …

#img_25

Supa crema de rosii, legume si piept de pui cu olanase din cartofi

sus