Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Retete > Aperitive > Salata din calamar gigant cu portoca…

Salata din calamar gigant cu portocale, pesto si sos de zmeura

Ati vazut vreodata la pravalia de peste niste fasii albe, aparent gumoase? Este vorba despre calamar sau sepie gigant care se gaseste in marile din nord. Nu trebuie sa va ganditi la aceste specii de peste ca la ceva rar ci la ceva destul de dificil de vazut. Bine inteles ca cei care ajung in pravalie sau in pietele de peste, nu sunt cei giganti in adevaratul sens al cuvantului, ci o specie foarte populata si care este ca dimensiune, ceva intre normalitate si gigant…

Aperitiv, Arta gustului, Calamar, Gabriella Pascaru Bisi, Grana Padano Galbani, Peste, Riesling Cuveé d'Excellence Vinarte











Asadar daca aveti prieteni sau familiarii care nu inebunesc dupa oasele de peste si nu vreti sa fiti nici banali, puteti prepara ceva foarte gustos si cu totul altfel. Eu am achizitionat acest file de calamar la concept store-ul Mega Image din Piata Gemeni, unde gasesc in permanenta peste proaspat si de o calitate impecabila.

Si pentru ca imi doream ceva proaspat, aromat dar si elegant in acelasi timp, am ales sa pregatesc o salata servita in coaja de portocala.


Salata din calamar gigant cu portocale, pesto si sos de zmeura


Ingrediente pentru 2 persoane:

200 gr file de calamar gigant

2 portocale mari

20 rosii cherry de dimensiuni mici

4 felii de dovlecel taiat foarte subtire

80 gr salata Valerianella

Pulpa de 1 portocala


Ingrediente pentru sosul crud de zmeura:

10 ml otet de visine

10 ml de ulei extravirgin de masline

10 boabe de zmeura


Ingrediente pentru pesto:

10 foi mari de busuioc proaspat

20 gr de Grana Padano Galbani

2 catei de usturoi rosé

15 ml ulei extravirgin de masline

Putina sare

Aperitiv, Arta gustului, Calamar, Gabriella Pascaru Bisi, Grana Padano Galbani, Peste, Riesling Cuveé d'Excellence Vinarte











Preparare:


Preparare sos de zmeura la rece:


Preparare pesto de busuioc:



Fiid vorba despre o salata usoara de peste, am asociat cu aceasta un Riesling Cuveé d’Excellence de la Vinarte.


#img_25

sus