Intre 13 si 15 Noiembrie 2016, va avea loc la Torino Lingotto Fiere, cea de a doua editie a Gourmet Expoforum

Dupa o prima editie de succes, Gourmet Expoforum revine la Lingotto Fiere. GE este un eveniment dedicat lumii Horeca, care s-a nascut dintr-un parteneriat GL Events, leader in sectorul evenimentelor, producatorul Bocuse D’Or si grupul editorial Gambero Rosso, unul dintre cele mai importante branduri din Food & Beverage. Acest eveniment se doreste a fi un eveniment de referinta pentru cei ce opereaza in acest sector si anticipeaza tendintele viitorului din Italia si din lume.
Prin Gourmet Expoforum, Torino se re-confirma drept hub-ul inovatiei si tendintelor din sectorul food, la nici doua luni dupa incheierea bienalei Terra Madre.
Gourmet 2016 va fi un eveniment activ, o ocazie extraorfìdinara de analiza si studiu al dinamicilor si excelentelor din acest sector care este atat de atent in crearea valorilor si in a da o prospectiva corecta de crestere operatorilor din sector, acest lucru generand automat calitate pentru clientii finali.
Viitor si inovatie, acestea sunt cele doua cuvinte cheie si tocmai din acest motiv, Gourmet a hotarat pentru 2016 sa dea mai mult spatiu tinerilor antreprenori, extinzand zona dedicata start-upurilor si dand voce si in cadrul forumului tinerilor Chef, tinerilor ce au ales acest domeniu, indiferent ca sunt proprietari de restaurante sau mici producatori de inghetata artizanala, punandu-i fata in fata cu numele deja afirmate. In acest fel se va crea un moment de dialog si de confruntare dar totodata si o ocazie de a individua noi forme de afaceri, datorita intalnirii intre experienta si traditie pe de o parte si dorinta de a schimba, a inova din partea tinerilor, pe alta parte. Datorita succesului primei editii, organizatorii au dublat si spatiul expozitional.
Printre foarte multe subiecte, se va discuta despre deschiderea si gestionarea unui restaurant, despre tehnicile de alcatuire unui meniu de degustare, despre alcatuirea unei carte de vin, cum pot fi reduse costurile unei activitati si la toate aceste subiecte vor raspunde experti din industrie.
Asadar workshop-uri, intalniri, degustari dedicate berii, vinului si lumii restaurantelor sustinute de experti, Chefi de top di talentele Gambero Rosso Channel.
Doriti cateva nume? Iata-le: Mauro Pellegrini, Davide Oldani, Cesare Battisti, Igles Corelli, Ivan Milani, Gabriele Bonci, Eleonora Guerini, Matias Perdomo si multi altii.
Program:
13 Noiembrie 2016 – 10.00-11.30 – Sala Forum
Lumea restaurantelor si managementul si comunicarea strategica
Vorbitori: Miro Mattalia – Chef Consortiu Torino
Giancarlo Perbellini – Chef Casa Perbellini Verona
Matias Perdomo – Chef Contraste Milano
Thomas Piras – Responsabil sala Contraste Milano
Stefano Sforza – Chef Les Petites Madeleines Torino
13 Noiembrie 2016 - 10.00-14.00 – Sala Blue
Comunicare enogastronomica: unde se termina critica si unde incepe jurnalismul
Vorbitori: Massimo Bernardi – Fondator Dissapore
Andrea Cuomo – Jurnalist Il Giornale
Federico De Cesare Viola – Jurnalist gastronomic Il Sole 24 Ore & Profesor Universitar IULM
Piera Genta – Jurnalist, Sommelier profesionaist & degustator Onav
Mara Nocilla – Curator ghid salamuri Gambero Rosso
Giancarlo Perrotta – Curator ghid restaurante Gambero Rosso
Massimiliano Tonelli – Responsabil continut digital Gambero Rosso
Valerio Massimo Visintin – Critic gastronomic & jurnalist Il Corriere
Enzo Vizzari – Curator ghid restaurante italiene Espresso
13 Noiembrie 2016 – 10.30-11.30 – Spatiul Alternativ Italia
Gastronomia regionala din Piedmont
Vorbitor: Chef Fic – Departamentul tineri
Frabrizio Frasca – responsabil Junior Chef Piedmont – Federatia Italiana a Bucatarilor
13 Noiembrie 2016 – 11.30-14.30 – Stand E31 – Patiseria De Matteis
Mari clasici italieni – Restaurante si degustari
Vorbitor: Chef Lorenzo Toppi
13 Noiembrie 2016 – 12.00-13.30 – Sala Forum
Carta vinurilor – greseli de evitat
Vorbitori: Davide Buongiorno – Sommelier sef Ristorante Cambio Torino
Francesco Romanazzi – Sommelier Epiro Roma
13 Noiembrie 2016 – 12.00-13.30 – Sala Workshop
Restaurante, paine&pizza, comunicare si workshop
Painea, alimentul cotidian
Vorbitori: Gabriele Bonci – Producator paine artizanala & proprietar Pizzarium Roma
13 Noiembrie 2016 – 15.00-16.30 – Sala Forum Giovani
Importanta managerului Food&Wine si formarea adecvata a tinerilor profesionisti
Curator: Gambero Rosso – Città del Gusto Roma
Vorbitori: Dario Laurenzi . Fondator Laurenzi Consulting
Giacarlo Perbellini – Chef Casa Perbellini Verona
Roberto Tomei – CEO Ginevra Consulting
Roberto Tradito – TR Consulting
Iata doar cateva din evenimentele ce vor avea loc la Gourmet Expoforum 2016. Daca esti un profesionist Horeca sau un pasionat gourmet, inca mai atimp sa participi. Rezerva-ti biletul aici:
www.gourmetforum.it/events.php?tema=1&search=si
Si pana la urmatorul eveniment, sa ne auzim cu bine!