Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Astazi daruiesc o reteta amantilor de peste preparat intr-o maniera simpla, o reteta si pentru cei ce cred ca nu au darul de a gati. Cu toate ca pare grea la o prima vedere, aceasta reteta rafinata, poate fi preparata de catre oricine.

Ragù-ul place tuturor dar cand se “imbraca” in straie de mare, capata un farmec irezistibil si asta pentru ca are un gust perfect si delicat. Optim pentru paste fainoase si pentru felul doi.

Unde mai punem ca intr-o ora, preparam reteta noastra, punem masa si suntem gata sa devoram delicatesa!

Arta gustului, Cod de Alaska, Creveti Vannamei, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Preparate Gourmet, Ragù din creveti cu filé de cod din Alaska, Retete din pesteDar haideti sa ne apucam de treaba!

Va mentionez ca aceste cantitati sunt pentru 2 persoane.


Ingrediente pentru ragù:

300 gr creveti Vannamei de la Ocean Fish

1 ceapa argintie

500 ml suc de rosii de casa

50 ml Cabernet Sauvignon

½ lingurita busuioc uscat + 2-3 frunze busuioc proaspat

5 linguri ulei extravirgin de masline

1 ardei iute rosu

Sare mediteraneana


Arta gustului, Cod de Alaska, Creveti Vannamei, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Preparate Gourmet, Ragù din creveti cu filé de cod din Alaska, Retete din pesteIngrediente cod:

1 filé intreg de cod pe care il portionam in 4 bucati

1 lingurita Turmeric

¼ lingurita piper alb

Sare mediteraneana

Ulei masline pentru prajit


Ingrediente pentru rosiile caramelizate:

4 rosii Cherry

1 lingurita miere de albine

1 lingurita zahar brun

1 lingura Cognac

1 lingura vin alb sec


Arta gustului, Cod de Alaska, Creveti Vannamei, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Preparate Gourmet, Ragù din creveti cu filé de cod din Alaska, Retete din pestePreparare:


Arta gustului, Cod de Alaska, Creveti Vannamei, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Preparate Gourmet, Ragù din creveti cu filé de cod din Alaska, Retete din pestePutem asocia acest preparat cu un Chardonnay cu caracter dar il putem asocia si cu Cabernet Sauvignon, cel cu care am preparat ragù-ul.


Si pana data viitoare, consumati peste in exces!

Arta gustului, Cod de Alaska, Creveti Vannamei, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Preparate Gourmet, Ragù din creveti cu filé de cod din Alaska, Retete din pesteAceasta reteta am creat-o pentru Ocean Fish si a fost publicata pentru prima oara pe site-ul www.oceanfish.ro si pagina de Facebook cu acelasi nume.


Ragù din creveti cu filé de cod din Alaska

Retete > Peste > Ragù din creveti cu filé de cod din Alaska

#img_25

sus