Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Pesto-ul din dovlecei este un condiment parfumat si foarte gustos, care se “casatoreste” foarte bine cu pastele fainoase. Personal imi place foarte mult cu paste preparate manual, taiate in forma de romburi sau clasicele mafalde din Neapoli, adica paste fainoase taiate la cca.8 cm lungime, 1,5 cm latime cu rotita zimtata. Se prepare rapid si gustul este mai mult decat potrivit pentru primavara, vara si toamna, dovleceii fiind usori la digestie.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi,sosuri, pesto,  Pesto de dovlecei












Ingrediente:

400 gr de dovlecei verde inchis

40-45 gr de muguri de brad si nuci

45 gr de parmezan ras

10 gr de busuioc proaspat

5-6 gr de menta proaspata

10 gr de migdale taiate sau zdrobite

Ulei de masline extravirgin cat este nevoie


Preparare:

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi,sosuri, pesto,  Pesto de dovlecei














Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi,sosuri, pesto,  Pesto de dovlecei















Acest pesto il mai putem utiliza pentru mini aperitive, pe feliute mici de paine prajita.

Retete > Sosuri > Pesto de dovlecei

Pesto de dovlecei

sus

#img_25