Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie
Sunt de acord
Cu toate ca inca este vara si sarbatorile de iarna sunt departe, usor usor trebuie sa pregatim acele preparate care ne plac atat de mult in zilele friguroase de iarna.
Astazi va impartasesc o reteta foarte usor de preparat dar care are timpii sai de macerare si apoi de stat la intuneric, asadar haideti la treaba!
Ingrediente:
1 l de cafea expresso foarte tare
1 kg de zahăr
600 ml de alcool dublu rafinat
Preparare:
După ce am preparat cafeaua, o vărsăm într-o oală împreună cu zahărul și fierbem până când se topește zahărul. Lăsăm cafeaua să se răcească, adăugăm alcoolul,punem lichiorul în sticle și închidem. Vom păstra sticlele la întuneric la loc răcoros. Ținem lichiorul la macerat 40 de zile. Nu înlocuim cafeaua espresso cu cafea la ibric !