Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie
Sunt de acord
Stim cu totii ca lasagna clasica este un preparat care nu poate fi egalat cu nimic. Cu toate acestea, putem prepara o lasagna altfel, fara foi de taietei. Lasagna din cartofi cu ragu de hribi este o alternativa perfecta si va asigur ca o vor aprecia toti comesenii vostri. Este simpla de realizat si delicioasa.
Mi-a venit ideea acestui preparat cand am primit in dar de la Gabi, o prietena draga, hribi adusi din Bucovina. Eu ador hribii de cand eram copil. Tin minte ca mergeam in fiecare an la cules de bureti, in functie de perioada lor iar cea mai mare bucurie era atunci cand le vedeai in padure, palariutele cochete aratandu-se, mai sa iti spuna: “hello, sunt aici”. In zona Ardealului si a Bucovinei, hribii fac parte din preparatele locale traditionale. Din hribi se pot prepara supe, supe crema, tocane, se pot asocia cu paste fainoase, pure de cartofi, risotto sau mamaliga. Dar oricum le-ai prepara, hribii au un gust divin!
Ingrediente ragu cu hribi:
300 gr hribi
2 cepe rosii
2 cutii rosii taiate fin Mutti
100 ml vin alb sec
4 linguri patrunjel verde tocat
Ulei extravirgin de masline
Sare
Sos bechamel:
50 gr unt
2 linguri faina alba
350 ml lapte circa
Sare
Putin piper multicolor
Foarte putina nucsoara
Alte ingrediente:
1 kg cartofi
200 gr mozzarella
4 linguri busuioc tocat
Preparare ragu cu hribi:
Calim ceapa rosie tocata marunt cu ulei extravirgin de masline, stingem cu vinul alb, fierbem cca 5 minute, apoi adaugam rosiile taiate fin de la Mutti si potrivim de sare. Fierbem 15 minute la foc mic, apoi adaugam hribii taiati in felii si mai fierbem 10 minute si le dam la o parte.
Preparare sos Beschamel:
Intr-o tigaie antiaderenta topim untul, adaugam faina si o rumenim, apoi adaugam treptat laptele rece, amestecand continu. Potrivim de sare, nucsoara si putin piper multicolor. Fierbem la foc mic pana cand se ingroasa si dam la o parte.
Prepararea lasagna:
Curatam cartofii, ii spalam si ii dam pe razatoare; daca folosim mozzarella proaspata, o taiem in cubulete mici. Putem utiliza si mozzarella data prin razatoare.
Ungem forma cu unt si incepem sa asezam ingredientele in tava:
un strat de sos Beschamel, cartofi, sare, ragu, presaram cu mozzarella, busuioc tocat, cartofi, sare, ragu, mozzarella si in final, restul sosului Beschamel. Acoperim tava cu folie alimentara de aluminiu si dam la cuptor preincalzit la 200 grade circa 45 de minute. Dupa 25 de minute, dam la o parte folia de aluminiu si completam coacerea.
Este un preparat excelent pentru zilele reci de iarna, insa este delicios servit rece in perioada caldurilor estive.