Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

In bucatarie ne putem folosi fantezia dupa bunul plac dar mai ales cu mult curaj. Putem testa daca ne place sa ne “jucam” cu gusturile, pana cand obtinem rezultatul dorit.

Arta gustului, Desert, dulciuri, Foietaj cu miere de albine si creme ganache ciocolata si cafea cu Cognac, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Vesela Hobby Chef











De aceasta data am folosit reteta de foietaj cu miere de albine a bunicii mele pentru a crea o noua prajitura si rezultatele sunt excelente. In locul cremei clasice pe care cred ca o cunosteam cu totii, am umplut foile cu doua creme ganache care se potrivesc de minune.


Ingrediente pentru foietaj:

500 gr faina

 50 gr unt

 1 ou

 3 linguri de miere de albine

 ½ linguriță de bicarbonat

 Un varf de cutit de sare


Arta gustului, Desert, dulciuri, Foietaj cu miere de albine si creme ganache ciocolata si cafea cu Cognac, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Vesela Hobby Chef











Ingrediente pentru crema ganache de ciocolata:

150 gr ciocolata fondanta

200 ml frisca


Ingrediente pentru crema ganache cu cafea si Cognac:

140 gr ciocolata fondanta

200 ml frisca

50 ml Cognac

6 lingurite cafea solubila ( ness caffe)


Ingrediente pentru glazura:

20 gr ciocolata fondanta

20 gr ciocolata alba

4 linguri de cacao amar

4 linguri de zahar

100 ml apa


Arta gustului, Desert, dulciuri, Foietaj cu miere de albine si creme ganache ciocolata si cafea cu Cognac, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Vesela Hobby Chef











Preparare:


Servim desertul cu un pahar de Cognac bun.


Arta gustului, Desert, dulciuri, Foietaj cu miere de albine si creme ganache ciocolata si cafea cu Cognac, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Vesela Hobby Chef











Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro!


Arta gustului, Desert, dulciuri, Foietaj cu miere de albine si creme ganache ciocolata si cafea cu Cognac, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Vesela Hobby Chef


#img_25

Foietaj cu miere de albine si creme ganache ciocolata si cafea cu Cognac

Retete > Desert > Foietaj cu miere de albine si creme ….

sus