Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Aceasta reteta se trage din negura vremurilor minunatei Toscane.Documentele gastronomice existente, atesta faptul ca aceasta reteta era prezenta intr-o faimoasa carte de bucate pe la sfarsitul anului 1500.  Este o reteta delicioasa, cu gust delicat si este potrivita atat ca aperitiv servit rece cat si fel principal. Atentie: cei mai gustosi feniculi sunt cei cu o forma bombata. Nu achizitionati feniculii decat daca sunt foarte proaspeti, crocanti si stralucitori pe dinafara !

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Patiserie, Flan de feniculi













Ingrediente pentru 4 persoane:

1 kg de feniculi

40 de linguri de faina

80 gr de unt

½ l de lapte proaspat

4-5  linguri de pesmet

200 gr de parmesan

Ulei extravirgin de masline

Nucsoara macinata, piper negru, sale


Preparare:

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Patiserie, Flan de feniculi














Excelenta abinarea cu un vin rosé sec.

Retete > Patiserie> Flan de feniculi

Flan de feniculi

sus

#img_25