Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie
Sunt de acord
Este perioada rosiilor din care se pot prepara fel si fel de bunatati.Astazi voi impartasi cu voi o reteta pe care o prepar de multi ani de zile.
Ingrediente :
800 gr de rosii
500 gr zahar
6-7 felii de ghimbir
Preparare:
Spalam bine rosiile, le taiem in jumatati si le punem intr-o strecuratoare ca sa se scurga de apa.Taiem rosiile in bucatele mici si le asezam intr-o cratita impreuna cu zaharul si ghimbirul si fierbem la foc mic timp de 45-50 de minute dupa care dam la o parte de pe foc, lasam cratita acoperita timp de cateva minute dupa care dam pe mixer dulceata si apoi o punem in borcane, le inchidem ermetic, le tinem 2-3 minute cu capul in jos, apoi asezam borcanele intre paturi timp de 2 zile.
Este o dulceata delicioasa atat pentru micul dejun, cat si pentru a fi folosita la prepararea anumitor dulciuri.