Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Cine-a spus ca bun este doar cozonacul dulce?! Tin minte bunaoara ca nu existau sarbatori in casa noastra, in Ardeal, fara sa avem si un cozonac “alb” cum il numea bunica mea, cozonacul care era actor principal in diminetile de sarbatoare alaturi de o cana de cacao cu lapte sau cozonacul sarat, umplut cu sunca afumata. Acesta din urma este traditional de Pasti, dar de fiecare data cand stiam cu bunicul ca mai exista pe ici, pe colo cate-o bucata de sunca, o bateam la cap sa ne prepare minunatia.

gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, Cozonac sarat impletit cu bunatati, cozonac sarat, cozonac impletit, cozonac umplut, cozonac delicios, cozonac cu unt, meggle romania, meggle, aluat dospit, aluat dospit cu unt, unt meggle, cozonac aperitiv, cozonac delicios, retete create,











Am adaptat reteta bunicii mele pe alocuri si iata ce a iesit! Dar haideti sa preparam impreuna, cozonacul meu sarat!


Ingrediente pentru aluat:

450 gr faina cu multe proteine (intre 11% si 13%)

14 gr drojdie uscata activa Pakmaya

200 ml lapte caldut

3 oua mari

60 gr unt Meggle 82%

1 lingura ulei extravirgin de masline

1 lingurita sare

1 lingurita zahar


Ingrediente pentru umplutura cu branzeturi:

200 gr branzeturi

2 linguri smantana de gatit

1 lingurita mica paprika dulce

Sare dupa gust


Ingrediente pentru umplutura cu Mangold

200 gr Mangold fiert sau spanac

2 linguri smantana de gatit

Sare dupa gust

Acest cozonac este fabulos si daca il preparam cu leurda!


Ingrediente pentru umplutura cu sunca de Praga

150 gr sunca de Praga

1lingura smantana de gatit


Preparare:


gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, Cozonac sarat impletit cu bunatati, cozonac sarat, cozonac impletit, cozonac umplut, cozonac delicios, cozonac cu unt, meggle romania, meggle, aluat dospit, aluat dospit cu unt, unt meggle, cozonac aperitiv, cozonac delicios, retete create,











Este un preparat perfect pentru bufet suedez, pentru aperitiv sau pur si simplu de consumat ca atare cand este cald, de catre gurmanzi ca noi!

Retete > Patiserie> Cozonac sarat impletit cu bunatati

Cozonac sarat impletit cu bunatati

#img_25

sus